2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A Jobbik egyetért a pedofilellenes törvénnyel, sőt még kasztráltatnának is

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke elmondta, hogy a csomagban azt is szívesen látnák, ha lehetőség lenne a pedofilok, azaz az „emberi szörnyek” esetében a kémia kasztrációra is.

Vona és Ander


A Fidesz törvénymódosítást terjesztett az Országgyűlés elé a pedofilok elleni büntetések szigorítása, illetve újabb büntetések és az úgynevezett pedofil-nyilvántartás létrehozása céljából. Egyebek mellett minősített esetekben tettük egyenértékű lesz az emberrablással vagy az emberöléssel: ha 12 év alattival szemben követik el; ha hivatalos személyként követik el; ha sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el, vagy ha különös visszaesőként követik el. Emellett a tervezet szerint nem lehet enyhe büntetéssel és minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással megúszni a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményeket. A legsúlyosabb pedofil bűncselekmények pedig nem évülnek el.

Ander Balázs jobbikos országgyűlési képviselő arról is beszélt a rádióműsorban, hogy számára kampány ízű a Fidesz javaslata, mert a közelmúltban voltak olyan gyalázatos botrányok Fideszhez köthető személyek kapcsán, amelyeket takargatni kell ilyen intézkedéscsomaggal. (Az interjúban a politikus utal arra is, hogy egy diplomata pedofil képeket gyűjtött óriási mennyiségben, de Kaleta a szocialisták idején lett kinvezve, tehát nem a Fideszhez köthető) 
 
Mindezektől függetlenül támogatják a javaslatot, bár szerintük korábban kellett volna szigorításokat hozni, mert akkor sok áldozatot meg lehetett volna kímélni a traumától.
A politikus „emberi szörnyetegeknek” és „két lábon járó fenevadaknak” nevezte a pedofilokat, akik kapcsán úgy vélte, hogy az ilyen borzalmakat elkövető embere minél inkább és hosszabb ideig legyenek elzárva a társadalomtól.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató