2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Egy felmérés szerint az oroszok 67 százaléka támogatja Putyint

Március óta 63-ról 67 százalékra nőtt azoknak az oroszoknak az aránya, akik helyeslik, ahogy Vlagyimir Putyin elnök kormányozza az országot - derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont csütörtökön megjelent közvélemény-kutatásából.



Mihail Misusztyin miniszterelnök teljesítményével a megkérdezettek 59 százaléka elégedett. Ez három százalékpontos növekedést jelent.

Putyinnak január óta négy százalékponttal, 29-ről 33 százalékra emelkedett az úgynevezett bizalmi indexe is. Ezt a mutatót úgy állapítják meg, hogy arra kérdeznek rá, a válaszadó melyik politikusban bízik meg a legjobban. Putyint Szergej Sojgu védelmi miniszter követi 12 és Mihail Misusztyin 11 százalékkal. Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője és Vlagyimir Zsirinovszkij, a nacionalista Liberális Demokrata Párt vezetője egyaránt 10 százalékon áll.

Az elítélt ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij bizalmi indexe az elmúlt négy hónap alatt 5-ről 2 százalékra, a tavaly júliusi szintre esett vissza. Az elemzők ugyanakkor rámutattak, hogy az ingadozás belül van a statisztikai hibahatáron.

A Levada felmérése május 20-26. között készült egy 1620 fős, a 85-ből 50 régióra kiterjedő reprezentatív mintán.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató