2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

FeGyőr: Nehezen viseli Orbán Viktor, hogy teljesen eljelentéktelenedett

Megint kiakadt a buta kisfiú. A Momentum vezére az Orbán-Abascal találkozó miatt kattant be és írta meg a magvas gondolatait a közösségi oldalon.

„Nehezen viseli Orbán Viktor, hogy a Néppártból való kiszorítása után teljesen eljelentéktelenedett az európai politikában: az európai vezetők már sokkal inkább a keleti diktatúrák trójai falovát, mint Magyarország miniszterelnökét látják benne.

Lassan már naponta vétóznak meg Kína vagy Oroszország elleni közös uniós kiállásokat és más kereskedelmi megállapodásokat, a Tanács ülésein pedig sokáig Orbán Viktor volt a belarusz diktátor érdekeinek fő képviselője. Ez tudatos stratégia: így, hogy már a legkevésbé sem veszik komolyan, inkább megpróbálja szétverni az Európai Uniót. Ezért vétózik meg mindent, és ezért barátkozik a gyakran orosz pénzből finanszírozott európai szélsőjobboldali pártokkal.

Ma éppen a spanyol szélsőjobb, a VOX párt elnökével egyeztetett, így üzenve meg az európai vezetőknek: bármire képes, hogy újra fontosnak érezhesse magát. Ha kell, az európai demokrácia alapjait kikezdő külföldi pártokkal is kész szövetségre lépni. A VOX egyébként az a párt, amely az Európai Parlamentben többek közt a külhoni magyarok támogatásáról szóló Minority Safepack javaslat ellen szavazott. Spanyolországban pedig egyedül nem szavazta a pártokon átívelő, nők elleni erőszakot elítélő állásfoglalást. Ilyen barátai vannak a miniszterelnöknek, és ilyen párt elnökével találkozott a tárgyaláson részt vevő »családokért felelős« Novák Katalin államtitkár is.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató