2021. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

Gaudi-Nagy Tamás: Gyurcsánnyal a rendőrterror is visszatérhet

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje bagatellizálja és eltagadja a 2006-os rendőrterror valódi arcát és a gyurcsányi hatalomgyakorlás módszertanát, amikor arról beszél, büszke férje őszödi beszédére – erről Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő, ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.

Gaudi-Nagy Tamás – aki a civileket képviselte a 2006-os jogsértések ügyében – hozzátette, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc nem mondott le, sőt igazságbeszédként hivatkozott beszédére. Az elementáris erejű tiltakozáshullámra az akkori miniszterelnök megtorlást indított a lakosság ellen, ezt pedig nem árt felidéznie a mostani lelkes ellenzéki fiataloknak – mondta az ügyvéd. Úgy vélte, amennyiben Dobrev Klára és társai, Gyurcsány Ferenccel a háttérben hatalomra kerülnek, egy tüntetés során könnyen viszontláthatjuk a 2006-os szisztematikus, véres rendőrterrormódszert. Gaudi-Nagy Tamás szerint az akkori politikai elit tagjai szisztematikusan, évek óta tagadják ezeket a bűnöket, ennek pedig komoly veszélye van a jövőre nézve.

Amikor ők jogállam-helyreállításról beszélnek és egyben mentegetik a 2006-os bűnöket, illetve tagadják, akkor pillanatnyi kételye ne legyen senkinek, hogy itt tulajdonképpen a hatalom akár ilyen módszerekkel való megszerzésének, vagy ilyen módszerekkel való megtartásának a programját hirdetik

– jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás.

Az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra, és országszerte tüntetéseket, utcai zavargásokat váltott ki. A 2006. május 26-án zárt körben elhangzott, helyenként durva szavakkal kísért beszédében Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként azt mondta, hogy a kormány végighazudta az előző másfél, két évet, négy évig nem csinált semmit, és messze túllépték az ország gazdasági lehetőségeit.

A TELJES INTERJÚ ITT MEGHALLGATHATÓ.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató