2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Pálinkás József is indul a baloldali előválasztáson

A bejelentés révén immár hétpártivá bővült a baloldali ellenzék népfrontja.

Pálinkás József múlt pénteken, a momentumos Hajnal Miklós és jobbikos Szabó Gábor mellett a XII. kerületi Szarvas Gábor úton tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy sikerült megállapodni a hat párttal. Az előválasztási szabályzat értelmében amennyiben az ÚVNP legalább öt helyen megnyeri az előválasztást, úgy a hat párt elnökei napirendre tűzik, hogy hétpártivá alakítsák szövetségüket, bevéve Pálinkás József formációját. Amennyiben pedig Pálinkásék legalább öt jelöltje nyer a 2022-as parlamenti választáson is, az ÚVNP saját frakciót alakíthat majd.

Az Új Világ Néppárt az Azonnalinak küldött közleményben jelentette be szerdán, hogy „a párt miniszterelnök-jelöltje az egy nappal korábban megtartott közgyűlés döntése után – ahol Pálinkást ellenszavazat nélkül jelölték ki – nem más, mint a párt elnöke, Pálinkás József.”

A bejelentés révén immár hétpártivá bővült a baloldali ellenzék népfrontja.

Az őszi előválasztáson Pálinkással együtt hat jelölt méretteti meg magát, melyből három magát jobboldalinak titulálja. Pálinkás mellett Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és a jobbikos Jakab Péter indulnak a baloldali DK jelöltje, Dobrev Klára, a Momentum elnöke Fekete-Győr András, valamint az MSZP, a Párbeszéd és az LMP pártok által támogatott főpolgármester, Karácsony Gergely mellett. Pálinkás mozgalmának egyértelmű célja a „csalódott fideszes szavazók” megszólítása.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató