2022. július 03. - Kornél, Soma
EUR : 398.74
USD : 381.24
Időjárás ikon33°19°

Arab embercsempész-főszervezőkre csaptak le a rendőrök Budapesten - Videó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást több magyar és bolgár állampolgárral szemben, akik 2021 januárjától több mint húsz alkalommal vittek el külföldieket az osztrák-magyar államhatár közelébe azért, hogy illegálisan Ausztriába jussanak. A magyar és bolgár sofőrök a magyar-szerb határ térségéből és Magyarország mélységéből szállítottak migránsokat Ausztria felé – írta meg a police.hu.

A rendőrségi portálon azt írják: a gépkocsivezetőkkel szemben több megyei rendőr-főkapitányság is indított büntetőeljárásokat embercsempészés bűntett elkövetése miatt. A KR NNI a későbbiekben egyesíti ezen nyomozásokat, amelyekben olyan terhelő bizonyítékok keletkeztek, amelyek alapján egy összehangolt akció keretében 2021. május 26-án Budapesten elfogásokat és kutatásokat végeztek. Ennek során előállították O. Alahmed harmincöt éves szír állampolgárt és A. F. Mohamed harminckilenc éves hontalan személyt.

A harmincöt éves férfi egy korábbi embercsempészés miatt folytatott eljárásban bűnügyi felügyelet alatt állt, így a jelen eljárásban terhére rótt cselekményeket ennek hatálya alatt követte el. A nyomozók a két férfit előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását az eljárást felügyelő Bajai Járási Ügyészségnél. A büntetőeljárás folytatódik, és további, az elkövetői körhöz köthető ügyek feltárása is folyamatban van, amelyeket a későbbiekben egy eljárásban vizsgálnak.

Forrás: Police.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató