2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gábor György „seggbe durrantatná” Semjént

Gábor György, a DK  házi filozófusa meglehetősen alpári megnyilvánulást tett közösségi oldalán, ahol úgy fogalmazott „seggbe durrantatná” Semjén Zsoltot. Minden esetre nem meglepő, hogy a párt egyik tagja az öszödi beszéd évfordulójának időpontján valaki lelövéséről beszél, az sokkal inkább, hogy immár nem a szemeket veszik célba.

Gábor György sajátos ívű bejegyzést tett a Facebook-oldalán. A vallásfilozófus – aki egyben a Demokratikus Koalíció szellemi műhelyének oszlopos tagja – pár sor alatt eljutott Gullivertől Semjén Zsolt söréttel megszórt fenekéig. Szeretné, ha a KDNP elnökét – őt idézzük – seggbe durrantaná egy szarvas, vaddisznó, fácán vagy egy szalonka, mert a miniszterelnök-helyettes egy sportközpont átadási ünnepén arról beszélt, hogy az állami iskolák alacsonyabb minőséget képviselnek, mint az egyházi iskolák – írja a Mandiner.

Akkor vegyük most elő mi azt a távcsövet. Semjén ugyanakkor elfelejtette megemlíteni, hogy az egyházi iskolák normatív támogatása akár a négyszerese is lehet az államiaknak, ami rögtön egy szögesen ellentétes látványt kínálhatna Semjénnek, ha a szociológusi diplomájáért egykor valóban megdolgozott volna, s nem innen-onnan összeollózott szövegekből és hivatkozások nélküli „vendégtextusokból” csapta volna össze az egészet, félrevezetve és becsapva az egyetemet, az oktatókat, a bírálókat, a hazai tudományos világot és közéletet. Miként most sem tekintett bele a látcső másik végibe, s csak a félrevezető, hazug és hamis tájékoztatás és a politikai manipuláció állt a szándékában

– fogalmaz Gábor György, majd azt javasolja Gyurcsányék házi filozófusa: akkor vegyük most elő mi azt a távcsövet, s legalább képzeletben nézzünk bele a másik végibe. Mit látunk? Hát azt, hogy ha a szarvas, a vaddisznó, a fácán és a szalonka tudna és akarna lőni a vadászra, úgy seggbe durrantaná Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesi fővadászt, hogy attól koldulna! Végül felteszi a kérdést, hogy „ugye akkor azért jobban örülnénk a vadászati világkiállításnak, ha a kiállítás fő attrakciója Semjén söréttel megpörkölt ülepe lenne?”

Forrás: Mandiner, PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató