2021. június 21. - Alajos, Leila
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°21°

Operatív törzs: Itt az indiai mutáns

Magyarországon is jelen van a koronavírus indiai mutációja

– jelentette be az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az országos oltási munkacsoport vezetője, György István.

Felidézte, hogy december 26-án érkezett az első vakcinaszállítmány Magyarországra, majd február 4-én létrehozták az oltási munkacsoportot és a megyei oltási munkacsoportokat a megyei védelmi bizottságokkal.

Március 8-án értük el az egymillió beoltottat, március 31-én a kétmillió beoltottat, április 13-án a hárommilliót, május 22-én átléptük az ötmilliót. Nagyon közel járunk ahhoz, hogy mindenki megkapja az oltást, aki kérte – félmillióan vannak azok, akik regisztráltak, de még nem kaptak vakcinát. Őket arra kérem, vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal vagy foglaljanak időpontot az interneten – mondta György István, hozzátéve, hogy a teljes lakosság 52 százaléka már megkapta az oltást.

Az államtitkár elmondta, 280 ezer AstraZeneca-vakcina, valamint Moderna-vakcina is érkezett Magyarországra, ezeket a második körös oltásokra biztosítják. Az egydózisú Janssen-oltóanyagból 84 ezer érkezett, ezeket az oltóbuszokon oltják el – tette hozzá.

Péntekre 448 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 28 beteg. Kórházban 999 beteget ápolnak és 121-en vannak lélegeztetőgépen. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában elmondta, tegnap 25 ezer első oltást és 117 ezer második oltást adtak be. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató