2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orbán Viktor: a Brexit után is együttműködünk Nagy-Britanniával

A kétoldalú kapcsolatok két ígéretes területeként került szóba a Boris Johnsonnal folytatott megbeszélésen az energiaipar és a védelmi ipar.

Mint arról beszámoltunk, pénteken Orbán Viktor az első kormányfők közt látogatott Londonba a Brexit után. A Boris Johnson brit kormányfővel a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban folytatott kétoldalú megbeszélés után Orbán Viktor újságíróknak nyilatkozva arról beszélt: Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai abban az időben fejlődtek ki, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja volt, ez az időszak azonban elmúlt, a Brexit lezajlott, és

a feladat most a Brexit utáni időszak együttműködési formáinak kialakítása.

A találkozót követően a magyar miniszterelnök elmondta:a Johnsonnal folytatott tárgyaláson mindenekelőtt a magyar-brit kétoldalú együttműködés további menetéről volt szó, de megvitatták a közép-európai, mindenekelőtt a visegrádi országok és Nagy-Britannia további együttműködésének lehetőségeit is. 

Orbán Viktor szerint a kétoldalú kapcsolatok két különösen ígéretes területeként került szóba a megbeszélésen az energiaipar és a védelmi ipar. Felidézte, hogy a Shell volt az első nem orosz energiaipari cég, amellyel Magyarország hosszú távú gázvásárlási megállapodást kötött.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató