2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Rákay Philipék megcsinálják „a jobboldali Partizánt”, jön a Patrióta YouTube-csatorna

Az a célja, hogy a „takarékláng üzemmódból” feljebb tekerje azoknak a jobboldali szavazóknak a lelkesedését, akik az elmúlt években megfáradtak, beleuntak a politikába, és nem érzik a súlyát a jövő évi választásnak, ezért létrehozták a pénteken induló Patrióta nevű YouTube-csatornát

– erről beszélt a Mandinernek adott interjújában Rákay Philip, fideszes médiaszereplő.


Rákay szerint azért irányul most rá nagyobb médiafigyelem, mert megjelent a Facebookon, „egy olyan felületen, amelyet hosszú ideje jórészt a balliberálisok hegemóniája határozott meg”. Manapság pedig „a Megafon szakmai támogatásával”, néhány hónap „kőkemény munkája után milliós eléréseket produkálunk” – mondta. 

Rákay a Mandinernek arról is beszélt, hogy szerinte ő nagyon zavarja a „másik oldalt”, de állítása szerint nem tudják „megfogni”.

„Tudom, hogy lázasan keresik, hol tudnának megfogni. Keresik az állami szerződéseimet, de nem találnak semmit. És nem azért, mert a megkérdezett hivatalok trükköznek és nem adják ki őket, s nem is azért, mert a balosok bénák és rossz helyen keresgélnek, hanem azért, mert egyszerűen nincsenek. Ezt nehezen viselik...”

Úgy véli, hogy azt sejtetik róla, hogy „bizonyára valamilyen Fideszes pénzcsapon keresztül lopom a közpénzt, s ebből telik ilyen drága autóra, ingatlanokra. Miközben az igazság az, hogy az utóbbi években felépítettem egy olyan cégcsoportot, amely ingatlanfejlesztéssel, gazdaságstratégiai és kommunikációs tanácsadással, vagy például startup befektetésekkel foglalkozik, mégpedig igen sikeresen. Magáncégek közötti üzletekről beszélek, nem pedig állami megbízásokról vagy közbeszerzésekről” – vezette le.

A médiába való visszatérésre nem kergette senki,

„a lelkiismeretem küldött, s a hazám miatt tértem vissza”

– hangsúlyozta.

A lap megkérdezte tőle, hogy „A Facebookon a Megafon nevű szervezet támogatja a videóit, olykor milliós Facebook-hirdetésekkel. Milyen pénzből?”

Szerinte a balliberális média „valahogy sohasem kutatja, miből és mennyi pénz terem Karácsony Gergely, Jakab Péter, vagy éppen Gyurcsány Ferenc hirdetett videóira a Facebookon”, de „a Megafon nem állami pénzből, hanem adományokból gazdálkodik”, többek között az ő pénzéből is, illetve „Több olyan barátom is van – kisebb és nagyobb vállalkozók –, akik jobboldaliak, és mecénásként részt vállalnak abból a fontos misszióból, ami arról szól, hogy végre szeretnénk felhangosítani a patrióták hangját a Facebookon”.

Szerinte „Amit például Jakab Péter megenged magának a Parlamentben, az a politikai prolizmus legalja”, és „dermesztő az az intellektuális nihil is, amit például Fekete-Győrék képviselnek.” De szerinte sok ballib nem is észleli, hogy „Gyurcsányék kiskanállal megeszik őket reggelire”. Rákay konzervatív nézeteire döntő hatással volt a családja, akik rengeteg megpróbáltatáson mentek keresztül az 1945 utáni világban, „Az egész gyerekkorom abban a szellemben telt, hogy a szüleim a kezembe adták azokat a fontos történelmi könyveket és irodalmi műveket, amelyek az egykor volt Magyarország nagyságáról meséltek” – mondta.

Beszélt arról is, hogy rengeteg atrocitás éri őt és a családját.

A 2002-es választás után néhány nappal valaki el akarta ütni az autójával őt és az állapotos feleségét, közben pedig azt ordították, hogy „rohadt nácik!”

Ma is megkapta már a menetrendszerű, halálos fenyegetését.

Az sem ritka, hogy az utcán felé köpnek.

Nemrég a belvárosban egy öklét rázó férfi indult el irányába ordítva, akit végül az utcán sétálók állítottak le.

„Pár éve kvázi ki kellett menekítenem egy budai iskolából a gyerekeimet, ahol haladóék csúcstoleráns csemetéi durván kiközösítették és olykor-olykor le is nácizták őket miattam. Miközben a tanárok egy része boldogan asszisztált mindehhez, vagy csendben félrenézett. Azért járnak ma nemzetközi iskolába a gyerekeim, mert ott – kis túlzással – senki sem tudja, ki az apjuk.”

„Megszületett a jobboldali Partizán?” -tette fel a kérdést a Mandiner.

„Beszédes nevek. Ők a partizánok, mi pedig a patrióták. Szerintem ez mindent elmond arról, kik vagyunk és miben hiszünk”

– válaszolta Rákay.

„Lesznek új, talán szokatlan hangvételű interjúk, háttérbeszélgetések és világmagyarázó elemzések is, de rengeteg tervünk van. Jórészt fiatalok alkotják a csapatot, okosak és roppant tehetségesek, s büszkén vállalják az értékrendjüket. Az a cél, hogy a Patrióta Youtube-csatorna szeptemberre jelentős nézettséggel rendelkezzen” – fogalmazott. Míg arra a kérdésre, hogy mi a tétje a jövő évi választásnak, egyebek mellett úgy felelt: „a hazánk megmaradása”.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató