2021. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

Elkészült a dubaji világkiállítás magyar pavilonja

Befejeződtek a munkálatok a dubaji világkiállításra épített magyar pavilonban, az épület pedig már csak a hatósági ellenőrzésekre vár az átadás előtt, írja az MTI. A Makovecz-stílusú, többszintes faszerkezetű épület október 1-jén nyitja meg kapuit a világkiállításra várt 25 millió látogató előtt.

 

Az expón a magyar részvételt szervező társaság közleménye szerint a többszintes Magyar Pavilon az Expo 2020 “Mobilitás” kerületében található, és az egyetlen faszerkezetű épület az egész Perzsa öböl-menti régióban. A pavilon hasznos alapterülete 1927 négyzetméter, építéséhez 560 ezer kilogramm fát használtak fel, a leghosszabb szerkezeti elem 18,47 méter, a legnehezebb pedig több mint 2700 kilogramm.

Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte, az épület vázát pedig 17 magyar ács állította össze több hónapon át – írták.

Tájékoztatásuk szerint a pavilon Magyarország vízkincseit mutatja majd be, az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épületben a látogatók megismerhetik az ország egyedülálló vízkészletét, gyógy- és termálvizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait.

A tudás- és élményalapú interaktív tárlat Magyarország élmény- és gyógyfürdőit is népszerűsíti majd

– tették hozzá.

A kivitelezési munkálatokat követően a pavilonban helyet kapó állandó kiállítás megvalósításán dolgoznak a szakemberek a világkiállítás megnyitásáig. A pandémia miatt egy évvel elhalasztott Dubaji Világkiállítást 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban fokozott egészségügyi intézkedések mellett. A fél évig tartó eseményre 25 millió látogatót várnak az Expo szervezői.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató