2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Vádemelés várható a nemzeti konzultáció oldalát megtámadó személlyel szemben

Lezárult a nyomozás a gyanú szerint a nemzeti konzultáció weboldalát 2020 szeptemberében megtámadó személlyel szemben. A rendőrség vádemelést javasol az ügyben.

Vádemelést javasol a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációnak otthont adó weboldal megtámadásának kísérletével gyanúsított személlyel szemben a rendőrség – írja a 24.hu a rendőrség közleményére hivatkozva.

A nemzeti konzultáció weboldalát üzemeltető NISZ Zrt. jelzése alapján folytatott nyomozást a KR NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztálya ismeretlen tettes ellen. A NISZ észlelte, hogy a konzultáció kérdőívét azonos forrásból ismeretlen személy hirtelen nagy számban próbálja meg kitölteni egy tömeges kitöltéshez készített programmal.

Az elkövető az általa kifejlesztett programról egyébként egy álnéven működtetett csatornáról egy videót is közzétett. A kifejlesztett program a felvétel szerint rövid időn belül automatikusan akár több tízezerszer is képes volt kitölteni a kérdőívet.

A nyomozás során a hatóságnak sikerült azonosítani az algoritmust készítő személyt, akit a 2020. december 16-án tartott házkutatás után gyanúsítottként kihallgattak. A feltárt bizonyítékokra tekintettel a főosztály lezárta a nyomozást, és továbbította az ügy iratait az illetékes ügyészségnek vádemelés céljából.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató