2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

VOX: Példaértékű, amilyen bátorsággal védi Magyarország a határait

Az európai föderalizmus támogatói nem hajlandók megvédeni Európa határait, köztük a spanyol kormány vezetője sem – hangoztatta Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke.

Az ellenzéki, jobboldali politikus hozzáfűzte: Pedro Sánchez baloldali kormányfő szerint évente 250 ezer új migráns szükséges a nyugdíjrendszer fenntartásához. Ezzel kapcsolatban azt a kifogást fogalmazta meg, hogy mindeközben Spanyolországban a legnagyobb a munkanélküliség Európában.

A magyar miniszterelnökkel előző nap folytatott eszmecseréjére utalva Santiago Abascal úgy fogalmazott: a VOX párt csodálatot és tiszteletet érez a Fidesszel és Orbán Viktorral kapcsolatban, mivel a magyar kormány a nemzetközi média támadásai ellenére bátorsággal védte az ország határait.

A spanyol kormány is kénytelen lesz szigorítani migrációs politikáján, mivel a legutóbbi felmérések szerint a megkérdezettek mindössze 20 százaléka ért egyet velük – mondta a pártelnök, ellenzéki parlamenti képviselő.

Hangsúlyozta: Magyarország nemcsak a migrációs, de a családpolitika szempontjából is jó példa számukra. Kifejtette: Spanyolország érdeke is az, hogy sok spanyol szülessen, mert ők később családot alapítanak, és így a gazdaság fenntartásához nem lenne szükség migránsokra.

A spanyol baloldal azonban agresszív politikát folytat a családok és a születések számának növekedése ellen – fűzte hozzá Santiago Abascal.

A VOX párt elnöke magyarországi látogatása során az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követően Novák Katalin Fidesz-alelnökkel ellátogatott a röszkei tranzitzónához is.

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató