2021. június 17. - Alida, Laura
EUR : 351.14
USD : 289.5
Időjárás ikon29°18°

Börtönbe küldené és kitiltaná hazánkból az ügyészség a nigériai szexuális bűnözőt

Több rendbeli szexuális erőszak miatt vádat emelt egy nigériai férfival szemben az ügyészség – közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel. A vád szerint a huszonhárom éves férfi szexuális szolgáltatást akart igénybe venni, és – ilyen alkalmak során – hat nőt támadott meg.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta: a vádlott az első esetben, 2019. augusztus 17-én a sértett által kért összeget előre megfizette, azonban a szexuális aktus végeztével a szolgáltatás díját a sértettnél lévő további készpénzzel együtt bántalmazással visszaszerezte. Az ezt követő alkalmaknál a vádlott a sértettek kérése ellenére nem adta át előzetesen a szolgáltatás díját, azt a szexuális aktus után akarta megfizetni. Amikor emiatt a nők megtagadták, hogy a vádlott részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak, a vádlott rájuk támadt. Legtöbb esetben fojtogatta, bántalmazta őket, az egyik sértettet késsel fenyegette. Három esetben a sértettek kitartó védekezése – illetve részben a kedvezőtlen helyszín miatt – a vádlott vagy felhagyott a sértettek bántalmazásával, vagy a sértettnek sikerült elmenekülnie. Két esetben azonban a vádlott szexuálisan bántalmazta a nőket. A rendőrök a férfit 2020. április 11-én, egy aznap elkövetett bűncselekményt követően nem sokkal fogták el.
 
A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit 4 rendbeli szexuális erőszakkal – ebből 2 kísérleti szakaszban maradt -, aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével, valamint rablással vádolja, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő végleges kiutasítását indítványozta.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató