2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Orbán: még sokáig itt fogok maradni "az önök nyakán", még húsz évig!

A miniszterelnök szerint az ellenzék a járvány alatt végig azon dolgozott, hogy elveszítse a munkáját, azonban mint mondta: bérből és fizetésből élő parlamenti képviselőként még sokáig az ellenzéki képviselők nyakán fog maradni.

Az azonnali kérdések során Arató Gergely (DK) azt mondta, hogy „egy országnak maradt a torkán a kávé”, amikor a pénteki rádióinterjúban Orbán Viktor azt mondta, hogy mindenkit megviselt a járvány, aki bérből és fizetésből él, „én is ide tartozom” - idézte fel. Arató Gergely szerint ezen a ponton a rádióhallgatóknak a ficsúrnál erősebb jelző jutott az eszükbe. „Elvesztette az állását? Nem tudta fizetni az albérletét és utcára került?” ‒ sorolta a kérdéseit a DK-s politikus. Azt is megkérdezte, hogy pedagógusként elkapta a vírust és mégsem kapta meg a 100 százalékos táppénzt? Vagy mint egészségügyi dolgozónak a járvány tetején az orra alá dugtak egy olyan szerződést, amit nem tudott elfogadni? "Kérem, miniszterelnök úr, meséljen nekünk!" - fordult a miniszterelnökhöz.

"Önök a járvány alatt végig azért dolgoztak, hogy én is elveszítsem az állásomat. Ezért nem neheztelek"

‒ kezdte a válaszát Orbán Viktor ‒, aki felhívta a figyelmet, hogy bérből és fizetésből azok élnek, akik nem tőkejövedelemből élnek. Az önök pártjának az elnöke tőkejövedelemből él ‒ utalt Gyurcsány Ferencre ‒, de más parlamenti párt elnöke nem, így ö sem. Orbán Viktor azt mondta, hogy az ő jövedelme és a képviselők jövedelme össze van kötve az átlagjövedelemmel, és ha az csökken, akkor az ő fizetésük is csökken. „Szerintem ez egy jó rendszer” ‒ jegyezte meg.


"Egy dologban egyetértünk, mi valóban azon dolgozunk, hogy ön az állását veszítse el, remélem, ez jövőre meg is fog történni" ‒ reagált minderre Arató.

Orbán Viktor a viszontválaszában megismételte: vannak, akik tőkejövedelemből élnek, vannak, akik fizetésből.

"Én az utóbbiak közé tartozom, nem is fogok átmenni, köszönöm a biztatását! Mint bérből és fizetésből élő parlamenti képviselő még sokáig itt fogok maradni az önök nyakán, ne reménykedjenek, számíthatnak rám az elkövetkező húsz évben"

‒ mondta az ellenzéki képviselőnek Orbán Viktor.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató