2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Salvini létrehozná a jobboldali pártcsaládok szövetségét

Az olasz jobboldali politikus szerint Brüsszelben kell, hogy legyen valaki, aki nemet mond a béranyaságra, illetve a gyermekek homoszexuálisok általi örökbe fogadására.

Az európai unión belüli jobboldali pártcsaládok szövetségének létrehozását szorgalmazta vasárnap Matteo Salvini a portugáliai Cascaisban, szerinte ez a politikai erő hatékony alternatívája lehet a baloldalnak.  

Az olaszországi Liga főtitkára úgy véli, hogy e szövetséget az Identitás és Demokrácia (ID – amelyhez a Liga is tartozik), az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint – Orbán Viktorral együtt – az Európai Néppárt (EPP) alkotná. „Eljött a pillanat, hogy összefogjuk e három csoport legjavát, hogy ezáltal meghatározó erővé váljanak az Európai Parlamentben” – mondta Salvini.

Nyilatkozatában a politikus a migráció és a család témakörét nevezte fontos európai témának. Úgy fogalmazott:

Brüsszelben kell, hogy legyen valaki, aki nemet mond a béranyaságra, illetve a gyermekek homoszexuálisok általi örökbe fogadására.

„Remélem, hogy az EPP-ben is van, aki nem hajlandó a baloldal alárendeltje lenni” – mondta Salvini.

A Liga vezetője nemrég a Facebook-on egy interjúban (amelyet a Magyar Nemzet ismertetett) már jelezte, hogy egy új európai uniós pártcsalád létrehozásán dolgozik.

„Kapcsolatban állunk a lengyelekkel és más országok politikai erőivel, magyarokkal is”

– mondta akkor Salvini, hangsúlyozva, hogy valami újra van szükség, mivel egy bizonyos típusú Európa, idejétmúlt gondolkodásmóddal, nem képes választ adni a vészhelyzetekre, 2021 igényeire.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató