2021. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

Transzneműek miatt nem kérne védettségi igazolványt a Pride

A szervezők azon is gondolkodnak, hogy jövőre a rendőrségi bejelentésig titokban tartanák a Pride időpontját.

Június 25-től kezdődik az idei Pride-hónap, aminek keretében Magyarországon július 24-én fogják megrendezni a Budapest Pride Felvonulást. Mint arról beszámoltunk, a Mi Hazánk Mozgalom akciója miatt azonban Pride az Andrássy út–Hősök tere–Bajcsy-Zsilinszky útvonalon nem vonulhat.

Az Azonnalinak nyilatkozó Majercsik Johanna, a Budapest Pride szervezője és szóvivője ezért úgy fogalmazott, az idei felvonulás útvonalát módosítani kellett, de azt nem árulta el, hogy pontosan merre fog haladni a felvonulás, pont azért, hogy a Mi Hazánk ne tudjon újra akciózni.

A szóvivő arról is beszélt: erősen gondolkoznak azon, hogy jövőre már ne osszák meg a rendőrségi bejelentés előtt, hogy mikor lesz a felvonulás, hiszen így anélkül tudják beadni a felvonulásra a kérelmet, hogy azt bárki megpróbálná megakadályozni.

A portál kérdésére Majercsik Johanna közölte: az idei felvonuláson az aktuális járványügyi szabályozásnak fognak megfelelni, de alapvetően nem szeretnék védettségi igazolványhoz kötni a részvételt. A szóvivő ezt azzal indokolta, hogy az igazolvány „rendkívül kényelmetlen lehetne” a transzneműeknek, akiknek – a járványhelyzet miatt – még nem sikerült a hivatalos irataikat megváltoztatni, és már nőként próbálnák magukat igazolni azzal a személyi igazolvánnyal, amiben még férfiként szerepelnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató