2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Czeglédy pofára esett, ismét elbukott egy pert Budai Gyulával szemben

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette Budai Gyula ellen a Czeglédy Csaba feljelentése alapján indult büntetőeljárást, vagyis a bíróság úgy látja, Budai nem rágalmazott, amikor a Hír TV egyik adásában azt állította, Czeglédy Csaba pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek kampányfinanszírozásra és további háromszázmillió forint is eltűnt, amit Czeglédy kölcsön kért. Ez már a sokadik per, eljárás, amit a Czeglédy által feljelentetett, beperelt Budai Gyula megnyert. Ezt az újabb határozatot sem teszi a kirakatba egyoldalúan tájékoztatott híveinek a hat és félmilliárdos költségvetési csalással vádolt, napokon belül ezért bíróság elé álló gyurcsányista politikus. 

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője márciusban beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról, hogy a Czeglédyhez köthető iskolaszövetkezetek körül eltűnt 6,3 milliárd forintból jelentős mennyiség kerülhetett az MSZP és a DK pártkasszájába.

A kormánypárti politikus kijelentette: az utóbbi években végig konzekvensen állította, hogy az elcsalt pénzt a baloldali pártoknál kell keresni, ezért több pert is a nyakába zúdított Czeglédy, de mindet megnyerte.

Budai Gyula azt is állította, személyesen találkozott olyan védett tanúval, aki jelen volt, amikor Czeglédy Csaba baloldali kampányokra pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek. A tiltott pártfinanszírozást nem is vizsgálták a hatóságok, mert a büntetőügyben kizárólag a strómanok nevén működtetett iskolaszövetkezetek által elcsalt milliárdok után nyomoztak.

A politikus erről a Pesti TV A Riporter című műsorában is beszélt, Czeglédy pedig szokásához híven Budait, illetve a  Pesti TV-t és a  Hír TV-t is feljelentette, amelyek Budai Gyula állításait leközölték. A Fidesz országgyűlési képviselője nemrég kapta meg írásban a Pesti Központi Kerületi Bíróság határozatát, amelyben megszüntették az ellene indított büntetőeljárást. Indokolásában Angyal-Szűcs László bíró rögzítette, hogy a teljes interjú alapján Budai Gyula nem hamis tényállítást közölt, hanem véleményét, helyenként jogi okfejtést közölt.

A bíróság döntése értelmében a Budai által elmondottak nem vádolnak senkit hamisan bűncselekmény elkövetésével, és az általa használt kifejezések nem alkalmasak a becsület csorbítására.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató