2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Soha ennyi fegyver nem fogyott még Amerikában, pedig Biden pont ez ellen kampányolt

Joe Biden, kampányában a növekvő erőszak és a fegyvertartás ellen emelte fel a hangját, de a közbiztonság vezetése alatt csak tovább romlott az országban.




Aggodalomra ad okot az országban, hogy a vírus ideje alatt megnőtt az emberek fegyvervásárlási kedve, és ami még aggasztó, hogy közöttük sok olyan van, aki első fegyverét vásárolta meg.

Az országban folyamatosan zajlik arról a vita, hogy ki, milyen kötülmények között tarthasson fegyvert és bár az új elnök azt ígérte, hogy szigorúbb lesz elődjénél e tekintetben, nagyon úgy néz ki, hogy ez az ígéret sem jön egyelőre össze.

2021-ben eddig az Egyesült Államokban 232 olyan lövöldözés volt, melyben legalább négyen meghaltak. Floridában például két lövöldözés voot az elmúlt héten és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tömegszerencsétlenség. Az egyik helyen ugyanis egy szórakozóhely előtt várakozó tömegbe löttek bele válogatás nélkül, mely során 25-en sérültek meg és ketten életüket is vesztették.

Elég komoly számokról beszálünk: 2020 márciusában volt olyan hét, hogy egymillió darabot fegyvert adtak el az országban, idén tavasszal pedig ez a rekord is megdőlt: egy hét alatt mintegy 1,2 millió esetben kértek hatósági vizsgálatot fegyvervásárlásra vonatkozóan.

Minden ötödik fegyver olyan tulajdonoshoz kerül, akinek korábban nem volt fegyvere. Az új tulajdonosk fele nő és minden ötödik vásárló valamelyik etnikum tagja.

Jelentősen csökkent azon háztartások száma is, ahol található fegyver. Míg 2016-ban az amerikai családok 32 százalékának volt fegyvere, ez idénre elérte a 39 százalékot.

Ez minden csak nem szigorítás. Újabb Biden lufi pukkant ki, ami igencsak nem tesz jót az elnöknek, aki továbbra is azt hangozatja, hogy szigorítani kell a fegyvertartás feltételeit, de úgy néz ki, hogy egyelőre csak beszél, de nem cselekszik.

Forrás: amerikaipite.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató