2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dobrev: lehet furcsa a jobbikos jelöltek támogatása, de erről szól a koalíciós kormányzás

 Arra a kérdésre, hogy nem furcsa-e jobbikos jelöltek mögé beállni, úgy reagált: furcsa lehet, de erről szól a koalíciós kormányzás.

A szemkilövető felesége elmondta, optimizmussal tölti el az előválasztási időszak. Nagyon örül neki, hogy 10 nap alatt 75 ezren csatlakoztak a csapatához. Ebben benne van szerinte biztosan a DK-s keménymag, de sokan vannak olyanok is, "akiknek nagyon elegük lett Orbánból".

Dobrev szerint fontos az is, hogy női jelölt. Azt látja, hogy több nő van jelen a párteseményeken, egyre többen kommentelnek nőként is. A nőknek hallatni kell a hangjukat a DK-s politikus szerint, de egy csomó téma van - például az egészségügy, oktatás - ami nem csak női téma, mindenkit érint. Magyarországon viszont a nyugdíjas szegénység túlnyomó többségében a nőket érintik - jelentette ki Dobrev, aki fontosnak érzi, hogy a női ügyeket is beemelje a diskurzusba.

Azt ígérte, hogy mind a 106 választókörzetbe ellátogat. Szerinte egy politikusnak muszáj az emberekkel találkoznia. "A politikusnak szembesítenie kell magát folyamatosan az emberek véleményével, ha ezt nem teszi, nem fog tudni kormányozni" - magyarázta Dobrev.

Arra a kérdésre, hogy a DK és a Jobbik több közös jelöltet mutatott be, Dobrev Klára elismerte, hogy furcsa lehet, de erről szól a koalíciós kormányzás, más pártok jelöltjeit is fogják támogatni. "Lehet messziről jöttünk, de amíg valljuk a közös minimumot, addig együtt tudunk maradni" - szögezte le.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató