2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gaudi-Nagy Tamás: "a vándorkiállítás azért aktuális, mert az a politikai elit, amelynek érdekében történt a rendőrterror, újra hatalomra akar kerülni"

Mint ismert, vándorkiállítást indít a CÖF-CÖKA a "Gyurcsány-terrorról".

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvezetője úgy vélekedett:

a vándorkiállítás annál is inkább aktuális, mert az a politikai elit, amelynek érdekében történt a rendőrterror, arra készül, hogy ismét hatalomra kerüljön, illetve máig tagadja a jogsértéseket, és azt ígéri, hogy ott folytatja, ahol korábban abbahagyta.Továbbá a kiállításnak az a célja, hogy a fiatalok számára, akik koruknál fogva már nem voltak tanúi a történteknek, felelevenítsék a 2006-os eseményeket, amelyek a hatalom érdekét szolgáló szisztematikus terrornak feleltek meg, mert a tudatébresztés morális és nemzetpolitikai felelősség

- fogalmazott.

Hozzátette:

Gyurcsány Ferenc esetében az igazságtételi bizottság vizsgálata azért is szükséges, mert a terrorcselekmény el nem évülő bűncselekmény.


Gőbl György, a kiállítás szervezésében szintén részt vevő Közhatalom Jogsértettjei Egyesület elnöke azt mondta, nem a békés tüntetők, hanem

A RENDŐRÖK KEZDEMÉNYEZTÉK AZ ERŐSZAKOT 2006. OKTÓBER 23-ÁN, AMIKOR A RENDŐRÖK MINDEN OK NÉLKÜL VERTEK VÉRESRE EMBEREKET.

"A jogsértések sértettjei közül csak kevesen kaptak elégtételt 2010 előtt - tette hozzá, azonban örültek annak, hogy 2010 után több mint 200 jogsértett kapott kártérítést közel 250 millió forint értékben."– hangsúlyozta.



Nagy László, akinek az egyik szemét gumilövedékkel kilőtték a tömegoszlatás során, közölte, a rendőrök ahelyett, hogy az előírások szerint lábra lőttek volna, célzott lövéseket adtak le az emberek fejére.

Ennek következményeként neki a szájpadlásán keresztül operálták meg az egyik szemét, amelyre megvakult

- számolt be a történtekről az egykori tüntető.

Az is elhangzott, hogy

A CÖF-CÖKA VÁRJA MINDAZOK JELENTKEZÉSÉT, AKIK 2006-BAN JOGSÉRELMET SZENVEDTEK EL, DE TÖRTÉNETÜK EDDIG TITOKBAN MARADT.

Továbbá adománygyűjtést is indítanak a vándorkiállítás finanszírozása érdekében.



A sajtótájékoztatón ifj. Lomnici Zoltán arra a felvetésre, hogy a baloldalon felmerült egy új alkotmány elfogadásának lehetősége akár az egyszerű parlamenti többség megszerzése mellett is, úgy reagált:

ez jogi értelemben bűn, politikailag pedig kivitelezhetetlen és a demokrácia lábbal tiprása.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató