2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Megint elmenekült Kamu Geri, amikor a nyelvvizsgájáról kérdezték - Videó

Válaszadás helyett inkább (ismét) elmenekült Karácsony Gergely, amikor az Origo riportere állítólagos nyelvvizsgájáról kérdezte szerdán. A baloldali főpolgármester és kampánya az elmúlt hetekben teljesen összeomlott, amit jól mutat: kollégánknak arra az egyszerű kérdésére sem tudott segítség nélkül válaszolni, hogy mit vár a magyar labdarúgó-válogatottól az EB-n. Hiszen olyan zavarban van, hogy nem tudta gyorsan eldönteni, mi a jó válasz, és mi nem az. Gyurcsány Ferenc jelöltjének vesszőfutása tovább tart, és nyelvtudásának hiánya miatt egyre kellemetlenebb helyzetekbe, egyre kínosabb hazugságspirálba keveredik. 

Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerda délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten, aminek során vicces utcatáblákat avattak.

Nyelvvizsgájáról kérdezték, elmenekült

Körmendi Gábor, az Origo riportere az eseményen több kérdést is feltett a főpolgármesternek, így többek között a középfokú angol nyelvvizsgájával kapcsolatos álláspontjára is kíváncsi volt. Mint ismert, a májusi Economist-interjút követően kiderült, nem tud angolul, és a nemzetközi találkozóin rendre tolmács segítségét veszi igénybe. 

Karácsony ennek ellenére azt kezdte el bizonygatni, hogy ismeri a nyelvet. Május 10-i Facebook-bejegyzésében konkrétan azt írta, hogy évekkel korábban középfokú nyelvvizsgát szerzett angolból. Csakhogy gyorsan kiderült, ez nem igaz, és csupán egy lektorátusi igazolása van angolból. Ez pedig messze nem feleltethető meg az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványnak. A baloldali főpolgármester azóta sem adott magyarázatot a hazugságára, és ez most sem jött össze: miután munkatársunk rákérdezett nála a témára,


AZ ADDIG MÉG - IGAZ, SZERENCSÉTLENKEDVE - VÁLASZOLGATÓ KARÁCSONY GERGELY HÁTAT FORDÍTOTT, ÉS VÁLASZADÁS HELYETT INKÁBB BARANYIVAL KEZDETT EL BESZÉLGETNI, ELMENEKÜLT A SZÁMÁRA KELLEMETLEN KÉRDÉS ELŐL.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató