2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Méhlegelők – Kerpel-Fronius bevallotta: a csőd szélén áll a főváros, ezért lepi el a gaz a közterületeket

Bevallotta Kerpel-Fronius Gábor, hogy mi áll a balliberális budapesti városvezetés legújabb biológiai kísérlete, az egyre szaporodó méhlegelők jelensége mögött: a költségvetés helyzete, az, hogy a büdzséből nyolcvanmilliárd forint hiányzik. A főpolgármester-helyettes stílszerűen szólva nem kertelt, amikor Facebook-bejegyzésében egyértelműsítette, a fentiek azt jelentik, hogy mint a legtöbb fővárosi cégnek, a Főkertnek sincs elég pénze az alapfeladatai ellátására sem.

Hamar felsültek Karácsony Gergelyék a méhlegelők meséjével, azzal, hogy milyen jó lesz az az összes budapestinek, ha szügyig gázolunk a gazban, cserébe azonban a rovarok nagyon jól érzik magukat a fővárosban, evolúciójuk is új irányt vesz, és mivel ők is nagyon örülnek a főpolgármester nagyszerű csapatának, ezentúl majd a virágok helyett a fűfélékről gyűjtögetik a nektárt. A helyzet lényegesen prózaibb: végét járja a több mint másfél éve tartó mutatvány, szembejött a valóság, elfogyott a pénz. Kerpel-Fronius Gábor bejegyzésében még megpróbálkozott a megújuló zöldfelület kezelés nevű politikai termék értékesítésével, de az egyre bágyadtabb törekvés felett a lényeg mindössze egyetlen sorral van: üres a kassza.



 
A posztban említett Bardóczi Sándor Kerpel-Fronius bejegyzése alatt aztán nagyon-nagyon-nagyon-nagyon hosszan elmagyarázta az erre fogékonyaknak, hogy a Karácsonyékat amúgy is szakmányban fojtogató kormány mellett az időjárás, azon belül az eső, és a napsütés sem könnyíti meg a küldetésük teljesítését, nem beszélve a méhészekről, akik – szerintük – hülyeségeket beszélnek a méhészetről. Ehhez jön még további csapásként az undok társadalom, amelynek tagjai nem értik, hogy néhány boldog békeév – Tarlós regnálása – után miért kell ismét szemétben és szügyig érő gazban gázolniuk. A méhlegelők ügyében a muciológusok türelmet kértek a társadalomtól. Arra bő másfél éve amúgy is nagy szükség van Budapesten.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató