2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Pride-felvonulásról szóló videót adott ki a gyerekcsatorna

Gyermekvédők felszólalnak egy szerintük ragadozó és felzaklató videó ellen, amelyet a Nickelodeon Blue's Clues & You! című gyerekműsora adott ki, és amely egy Pride-felvonuláson játszódik, és a szexualitás és a nemi önkifejezés számos formáját tartalmazza.


A videóban látható felvonulást Nina West, a RuPaul’s Drag Race nevet viselő drag queen verseny 11. évadának kedvelt szereplője vezeti – pontosabban neki az animált verziója. A videóban egy közös éneklést láthatunk, amelyben West animált karaktere a The Ants Go Marching gyermekdal dallamára énekel. A dalszöveget megváltoztatták, hogy az LMBTQ-témához illeszkedjen, írja a The Christian Post.

A videó napokkal a júniusban kezdődő LMBTQ Pride hónap kezdete előtt jelent meg az interneten.

Az „alkotás” tele van szivárványos és más LMBTQ-csoportokat jelképező zászlókkal és transzparensekkel, és számos LMBT-témát mutat be, beleértve a két anyukával, két apukával, transz-identifikált tagokkal, illetve bi- és pánszexuális szülőkkel rendelkező családokat.

„A szerelem az szerelem, az szerelem, látod, és mindenkinek büszkén kell szeretnie”

– énekli az animált drag queent alakító West.

A drag queen egyébként az olyan, elsősorban homoszexuális vagy egyéb LMBTQ-csoportokhoz tartozó férfiakat jelöli, akik női ruhákba öltöznek, és így, mint „előadóművész”, fellépnek különböző rendezvényeken.

Korábban Osváth Zsolt (közismertebb nevén VV Zsolti) baloldali youtuber is foglalkozott ezzel.

Veszélyt jelenthet a gyermekekre

A rajzfilmben egy csoport hódfigurát is bemutattak. Az egyik hód egy transznemű, rózsaszín-kék csíkos karszalagot viselt, és az internetes kommentelők szerint hegek voltak a mellkasán, feltehetően egy kettős masztektómia miatt. E-szülő legyen a talpán, aki ezt meg tudja vagy meg akarja magyarázni a gyermekének…

A videó kritikusai is megjegyezték, hogy véleményük szerint a nemi zavarokkal és a szexualizált témákkal mennyire szemérmetlenül a kisgyermekeket célozták meg. 

„Az, hogy a Blue’s Clues úgy döntött, hogy szexualitást és nemi anyagokat is beilleszt a műsorába, egyszerre kiábrándító és zavaró”

– mondta Maria Keffler, egy gyermekvédő aktivista a The Christian Postnak küldött hétfői e-mailjében.

Az LMBTQ-lobbi az utóbbi időben egyre inkább a legkisebb korosztályokat célozza. A Vasarnap.hu számolt be arról elsőként, hogy a tavaly ősszel megjelent Meseország mindenkié című könyvet pedagógusok egy csoportja az alsó tagozatos korosztállyal akarja megismertetni. Pályázatot írtak ki, melynek célja, hogy a magukat eléggé progresszívnek érző tanárok óravázlatokat írjanak a propagandakönyvhöz. Emellett friss hír, hogy gyereknap alkalmából ismét megjelent egy homoszexualitást népszerűsítő mesekönyv. Ebben a kétapukás és kétanyukás családokról olvashatnak a fiatalok. 

Forrás: Vasarnap.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató