2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Döntött a bíróság: "Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzését" törölni kellett a Magyar Nemzet oldaláról

"Sajtótörténeti szempontból is érdekes az ítélet, ugyanis nem tudunk olyan esetről, amikor a bíróság egy írás végleges eltörlését szabta volna ki" - írja a Facebookon a Párbeszéd társelnöke.

Hozzátette:

Jogerősen is pert nyertem Orbán kedvenc gyűlöletkeltője, Szikszai Péter és a Magyar Nemzet ellen! A bíróság kimondta: a kormány propagandalapja megsértette az emberi méltósághoz és a jó hírnévhez való jogomat, amikor egy cikkükben „organizmusnak” és „biológiai fegyvernek” neveztek. A kártérítésen túl a bíróság kötelezte a lapot a cikk végleges online eltávolítására, amire tudomásunk szerint még nem volt példa a rendszerváltás óta.

Szabó azt írta:

A Magyar Nemzet még nem hajtotta végre az ítéletet. Ha ezt a jövő hétig nem teszik meg, végrehajtási eljárást indítok.

Majd folytatta: Az eltávolításon túl a lapnak 1,3 millió forintos kártérítést kell fizetnie, illetve a Magyar Nemzet online oldalán közzé kell tenniük: „Lapunk megsértette Szabó Tímea emberi méltóságát és jó hírnevét” oly módon, hogy a cikk a honlapon legalább a megjelenés napján 4 órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül olvasható legyen.

A tökéletes leírás nálunk olvasható:

A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése

Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből.

Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe.

Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait.

Egyes kutatók szerint a Szabó Tímea nevű organizmus nem azért van a magyar parlamentben, hogy a választókat képviselje, ő csak mérgezni akar.

Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere. Közvetlenül a lélekre hat. Elpusztít minden értéket.

Még arra is képes, hogy néhány ezer védőmaszk miatt a határon túli magyarok ellen uszítson.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató