2021. június 16. - Jusztin
EUR : 351.26
USD : 289.56
Időjárás ikon28°18°

Gulyás Gergely elmondta a véleményét az Európai Ügyészség korrupt, román vezetőjéről

Június 1-én megkezdte működését az Európai Ügyészség (EPPO). Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón kapott is egy kérdést arról, hogy Magyarország miért nem csatlakozott.A miniszter emlékeztetett:

Magyarország több más EU-tagországgal, Lengyelországgal, Írországgal, Dániával és Svédországgal együtt marad ki az Európai Ügyészségből.

Ennek fő oka, hogy a csatlakozás sértené a szuverenitást, az Európai Ügyészség első vezetőjének a személye pedig önmagában cáfolja a szervezet hatékonyságát.

Gulyás Gergely hozzáfűzte, arról a Laura Codruța Kövesiről van szó, aki Romániában koncepciós eljárásokat folytatott magyar politikusok ellen, melyek a minimális jogállami alapértékeket is megsértik.

Nyilvánvalóan alkalmatlan arra, hogy egy ilyen szervezetet vezessen. Saját hazájában indult ellene büntetőeljárás, és az a magyarellenesség, amely az ő tevékenységét jellemezte, az annyira vitán felül állt, hogy a magyar belpolitikában kormánypárt és ellenzék között sem volt nézetkülönbség

– fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy Laura Codruța Kövesi kinevezése ennek a szervezetnek az élére bármilyen jóindulatra rácáfol.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató