2021. június 20. - Rafael
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°19°

Joe Biden már BLM-zászlókat rakat az amerikai nagykövetségekre

Féltucat republikánus képviselő törvényjavaslatot terjesztett a Képviselőház elé, amely megtiltaná a politikai szimbólumok, így a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom zászlójának a kifüggesztését az amerikai nagykövetségek épületére. A tervezet értelmében a jövőben kizárólag a csillagos-sávos amerikai nemzeti lobogót lehetne kihelyezni a külföldi diplomáciai képviseletek épületére. A republikánus politikusok javaslata mintegy válaszként értelmezhető Joe Biden demokrata elnök és külügyminisztere, Antony Blinken azon, a radikális baloldal irányába tett gesztusaira, hogy engedélyezték a BLM szimbólumának a kifüggesztését.


New York állam egyik republikánus washingtoni kongresszusi képviselője, Nicole Malliotakis pénteken törvényjavaslatot terjesztett a Képviselőház elé, The Stars and Stripes Act név alatt, amelyet magyarul leginkább „csillagos-sávos törvénynek" lehetne lefordítani, utalva az amerikai nemzeti lobogóra és a himnuszra egyaránt.

 


Nicole MalliotakisFORRÁS: AFP/2017 GETTY IMAGES/DIMITRIOS KAMBOURIS


Az előterjesztésen Malliotakis aláírásán kívül szerepel még öt republikánus képviselő aláírása is, ők a következők: Ken Buck (Colorado), Michael Guest (Mississippi.), Darrell Issa (Kalifornia), Brian Mast(Florida) és Pete Sessions (Texas) – írja a New York Post és a Post Millennial. 

A TÖRVÉNYTERVEZET MEGTILTANÁ, HOGY POLITIKAI TARTALMÚ ZÁSZLÓKAT HELYEZZENEK KI AZ AMERIKAI NAGYKÖVETSÉGE ÉPÜLETÉRE. A JAVASLAT ÉRTELMÉBEN A JÖVŐBEN KIZÁRÓLAG A CSILLAGSÁVOS AMERIKAI NEMZETI LOBOGÓT LEHETNE KIFÜGGESZTENI A NAGYKÖVETSÉGEKRE. 

Nicole Malliotakis és a többi republikánus képviselő nem csinálnak titkot abból, hogy a törvénytervezetet amiatt nyújtották be, mert Joe Biden demokrata államfő és Antony Blinken külügyminiszter idén engedélyezték, sőt mi több – értelmezésük alapján – ösztönözték, hogy a nyolcszorosan büntetett előéletű George Floyd halálának az egyéves évfordulója (május 25.) alkalmából

AZ AMERIKAI NAGYKÖVETSÉGEK ÉPÜLETÉRE KIHELYEZZÉK A RADIKÁLIS BALOLDALI BLACK LIVES MATTER (BLM)-MOZGALOM LOBOGÓJÁT. 

 

A New York-i republikánus képviselő asszony úgy tudja, hogy idén már több amerikai nagykövetség kifüggesztette a BLM lobogóját, az Európai Unió tagállamai közül azonban csak az athéni diplomáciai képviselet épületén lengett a radikális baloldali szimbólum. Nicole Malliotakist az athéni eset különösen felzaklatta, mivel az apja Görögországban született, a kubai származású anyja pedig Fidel Castrokommunista rezsimje elől menekült az Egyesült Államokba, így a családja megszenvedte a radikális baloldal diktatúráját.

 

A republikánusok képviselőházbeli egyik új vezetője, a párt harmadik legfontosabb személyisége, a szintén New York-i Elise Stefanik képviselő asszony azt nyilatkozta, hogy ő és a frakció támogatják Malliotakis javaslatát. A Dick Cheney volt alelnök Trump-ellenes kirohanásairól közismert lánya, Liz Cheney helyére alig két hete megválasztott Elise Stefaniknak a témával kapcsolatosan az a véleménye, hogy

a nagykövetségeink fölött a gyönyörű amerikai zászlónak kell lobognia és nem egy neomarxista politikai szervezet szimbólumának, félreérthetetlenül utalva ezáltal a BLM-re.

 

Egyes értelmezések szerint

A TÖRVÉNYJAVASLAT MEGTILTANÁ A NAGYVÁLLALATOK ÁLTAL TÁMOGATOTT LMBTQ-MOZGALOM ZÁSZLÓJÁNAK A KITŰZÉSÉT IS AZ AMERIKAI NAGYKÖVETSÉGEK ÉPÜLETÉRE, MIVEL A SZIVÁRVÁNYOS LOBOGÓ POLITIKAI SZIMBÓLUMNAK MINŐSÜL.

Biden elnök egyébként nemrég engedélyezte, hogy az LMBTQ-mozgalom zászlóját is kitűzzék az amerikai nagykövetségek épületére a radikális baloldal által „Pride-hónapnak" nevezett júniusban.

 

Annak, hogy Nicole Malliotakis törvényjavaslata átmenjen a Képviselőházon nincs túl sok realitása, mivel a házban kisebbségben vannak a republikánusok.

 

(Origo)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató