2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Csepelen felavatták az Összetartozás házát

Ma ugyanazért kell küzdenünk, mint elődeinknek az elmúlt száz évben, vagyis a haza megvédéséért - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, amikor a nemzeti összetartozás napján felavatta az Összetartozás házát Csepelen.

Németh Szilárd hangsúlyozta: azt a hazát, kell megvédenünk, "amit nem csak az 1920-ban meghatározott határokon belül, hanem az egész nemzet tekintetében (...) a Kárpát-medencében magunkénak érzünk".

Az avatáson a politikus felolvasta Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének köszöntőjét is. Ebben a házelnök figyelmeztetett: az előttünk álló időkben minden európait utolérhet a 21. századi trianoni terv, azaz a szülőföldön történő politikai alávetettség, gazdasági kifosztottság és lelki megalázottság, amelynek fedőneve nem más, mint az Európai Egyesült Államok.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület polgármestere arról beszélt, hogy a magyarság határokkal nem megbontható érzését tovább kell adnunk gyermekeinknek, ezt szolgálja a most átadott Összetartozás háza is.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató