2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Dráma a Dobrev-klánban: Fegyveres provokátorokat küld ránk a Fidesz

Fegyverrel próbálták megzavarni az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Dobrev Klára DK-s politikus utcafórumát pénteken Egerben – közölte az ellenzéki párt sajtóirodája az MTI-vel.

A közleményben nem meglepő módon rögtön a Fideszre mutogatnak. A Gyurcsány-párt azt írta: „a Fidesz fegyveres provokátorokat küldött Dobrev Klára egri utcafórumára”.

Kifejtették, mivel a nagyjából kétszáz fős kampányeseményt az elkövetőknek nem sikerült félbeszakítaniuk, egyikük egy váratlan pillanatban egy fegyvert rántott elő és ráfogta a rendezvény egyik résztvevőjére.

A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, „a kiérkező rendőri egység pedig golyóálló mellénybe öltözött és őrizetbe vette a provokátorokat” – ismertették.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az egri esetről – a párt megjelölése és Dobrev Klára megnevezése nélkül – annyit közölt: a Széchenyi István utcában egy előzetesen bejelentett szabadtéri politikai rendezvényen megjelent három férfi és szóváltásba keveredett a résztvevőkkel. A vita közben az egyik férfi elővette engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, „melyet azonban nem használt”.

 

Dobrev az alábbi drámát tette közzé Facebook-oldalán:

"Az egri utcafórumomon olyasmi történt, ami Magyarországon talán még soha sem. Egy fideszes provokator fegyvert rántott egy DK-sra.

Mi szavakkal küzdünk, ők megfélemlítéssel. Minket a szívünk visz előre, őket a hatalom és a közpénzmilliárdok elvesztésének árnya. Látjuk, hogy ki áll nyerésre: aki fegyveres provokátorokkal akar a változás útjába állni, az fél, retteg.

Van is mitől. A tisztességes sokaknak elegük van a kiváltságos kevesek luxusba áztatott uralmából. És igen: hiába fognak fegyvert a fejünkhöz - akár szó szerint is - vissza fogjuk venni a hazánkat!"

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató