2021. június 14. - Vazul
EUR : 346.08
USD : 284.44
Időjárás ikon22°10°

Kálmán Olga elhúzott a rózsadombi előválasztáson

Az IDEA Intézet és a Závecz Research felmérése szerint Kálmán Olga a Jobbik támogatásával fölényesen vezet a párbeszédes és momentumos kihívóival szemben budapesti 4-es számú, a II. kerületet lefedő körzetében.

 Újabb közvélemény-kutatással jelentkezett az IDEA Intézet és a Závecz Research, amiben ezúttal a budapesti 4-es számú, II. kerületi székhelyű körzetében induló jelöltek, illetve az őket jelölő pártok támogatottságát mérték fel – adta hírül az Azonnali.hu. 

Az előválasztáson Berg Dániel, a Momentum korábbi elnökségi tagja, az európai liberális ALDE pártcsalád alelnöke, a II. kerület alpolgármestere, Cseh Katalin vőlegénye és Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti frakciójának frakcióvezető-helyettese és elnökségi tagja indul Kálmán Olga, a DK korábbi főpolgármester-jelöltje, egykori műsorvezető ellen, akit a Demokratikus Koalíció, illetve a Jobbik támogat. Rajtuk kívül indul még a független Szalai László civil jelöltként.

A kutatás szerint a körzetet jelenleg a korábbi műsorvezető, Kálmán Olga nyerné meg, a válaszadók 42 százaléka szavazna rá. Őt követi Tordai Bence 31 százalékos támogatottságával, míg Berg Dánielt a válaszadók 13 százaléka választaná meg – áll a cikkben. 

Az adatfelvétel pillanatában még Barcza Zoltán, a Jobbik korábbi jelöltjének a támogatottságát is felmérték: a Kálmán Olga javára visszalépő politikusra a válaszadók három százaléka szavazott volna, míg a civil jelölt Szalai László támogatottságát a kutatás nem vizsgálta – közölte az Azonnali. 


 
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató