2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Trump: Igazam volt, laborszökevény a vírus

Kínának 10 000 milliárd dolláros kártérítést kellene fizetnie a koronavírus miatt

– írta közleményében Donald Trump volt amerikai elnök.

A volt elnököt az ANI nevű indiai hírügynökség idézte, a közlemény Trump hivatalos oldalára még nem került fel. 

Most már mindenki, még az »ellenség« is elismeri, hogy Trumpnak igaza volt azzal kapcsolatban, hogy a kínai vírus a vuhani laboratóriumból származik

– írta az elnök.

Donald Trump már 2020 márciusában is direkt „kínai vírusként” emlegette a koronavírust, miközben azzal vádolta meg Kínát, hogy szándékosan okozott világjárványt.

A közleményben a volt elnök dr. Anthony Fauci amerikai járványügyi tanácsadó levelezéseire is bizonyítékként hivatkozott, melyet a napokban tették közzé. A szakértő egyébként ezzel kapcsolatban nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte a levelezését félreértelmezték. 

Nyilvánosak Biden egészségügyi főtanácsadójának e-mailjei

Nyilvánosságra hozták Anthony Fauci, Joe Biden egészségügyi főtanácsadójának több ezer e-mailjét a héten, melyeket még a koronavírus-járvány kezdeti időszakában írt. A virológus többek között arról is kifejtette a véleményét, hogy a maszkviselet nem védi meg a fertőzéstől az embereket, és csak arra jó, hogy aki már elkapta a vírust, ne adja tovább másnak. 

Egy másik e-mailben, amelyet az EcoHealth Alliance szervezet – amely többek között a kínai Vuhani Virológiai Intézetben végzett kutatásokat is támogatta – ügyvezetője küldött Faucinak, köszönetet mond azért, amiért a virológus nyilvánosan kijelentette, hogy a tudományos bizonyítékok a koronavírus természetes kialakulását támasztják alá, és nem egy laborban készítették.

Fauci a CNN-nek adott interjút, amelyben arról is kérdezik, hogy mit szól ahhoz, hogy sokan azért kritizálják, mert szoros kapcsolata van a vuhani laboratórium kutatóival. Biden 80 éves egészségügyi főtanácsadója erre csak annyit válaszolt, hogy ostobaság, és fogalma sincs arról, hogy az emberek miért következtetnek ilyesmire az e-mailekből. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az e-maileket neki küldték, és a járvány eredete még mindig bizonytalan.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató