2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Újabb videó Raman Prataszevicsről, amelyen bevallja, hogy a fehérorosz ellenzéket külföldről pénzelik

Kamu Geri "haverja" végleg megbukott....

Bűnösnek vallja magát, és azt is elismeri, hogy a fehérorosz ellenzéket a lengyelek irányítják és a litvánok pénzelik - újabb videó került ki Raman Prataszevicsről a börtönből.

Újabb videót tettek közzé a fehérorosz állami tévében, amelyen Raman Prataszevics, a Nexta volt főszerkesztője  beszélt a börtönben. 

Prataszevics ezen arról beszél, hogy a fehérorosz ellenzéket Varsóból irányítják, a tevékenységét a litván adófizetők pénzéből finanszírozzák.

Prataszevics azt is elmondta, hogy bűnösnek vallotta magát az Aljakszandr Lukasenka elnök elleni tüntetések szervezésében és a közrendet sértő cselekmények előkészítésében. Arról is beszélt azt tervezték, hogy a fehéroroszországi tüntetések aktív részének lecsengése után áttérnek az oroszországi események befolyásolására.

Továbbá bevallotta azt is, hogy

a neonáci AZOV-nál szolgált, bár állítása szerint nem vett részt a donbászi harcoknál, továbbá reméli, hogy Lukasenka nem adja ki a luhanszki szakadároknak.

Külön érdekesség, hogy a hazai ellenzék is kiállt a belarusz blogger mögött. Kamu Geri pl. egy Free Protasevich profilképet osztott meg a Facebookon, illetve a momentumos hazaárulók is tiltakoztak Prataszevics bebörtönzése ellen.

Prataszevicset májusban vették őrizetbe, miután a fehérorosz hatóságok leszállásra kényszerítették a Ryanair Athénból Vilniusba tartó repülőjét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató