2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Varju: Minden ellenzéki vezetőnek figyelnie kell, le ne lőjék

A DK alelnöke reagált arra, hogy ma délután Egerben három ismeretlen férfi zavarta meg a párt miniszterelnök-jelöltjének országjáró rendezvényét, majd egy gázpisztoly is előkerült. Varju szerint ez a magatartás azokra jellemző, akik valamitől félnek.

Ahogy beszámoltunk róla, egy férfi gázpisztolyt rántott Dobrev Klára egri rendezvényén. Varju László ezzel kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: amióta a miniszterelnök-jelölt országjárásba kezdett, több helyről is kaptak jelzést, miszerint valakik próbálnak ezeken ellentüntetőket megjeleníteni, itt erre lehetett példa. Hangsúlyozta: az, hogy valaki előránt egy fegyvert, megdöbbentő és elfogadhatatlan.

Szerinte már az, ha valaki fegyverrel megy el egy ilyen rendezvényre, megítéli magát az illetőt. A DK alelnöke úgy látja, ez a magatartás rettegő emberekre jellemző.

Arra a kérdésre, hogy esetleg hasonló esetekben meg tudják-e védeni a jelölteket, Varju azt válaszolta: ma ez egy előre bejelentett rendezvény volt, így szerinte első sorban a rendőrök feladata, hogy megvédje őket, ez ma Egerben meg is történt. Hozzátette ugyanakkor, hogy minden ellenzéki vezetőnek figyelni kell, végig kell gondolni, mire számíthatnak ilyen körülmények között.

Szerinte lehetetlen, hogy ne folytatódjon Dobrev országjáró útja. Hangsúlyozta: ők tisztességes úton járnak, szerinte azoknak kell elgondolkodni, akik éppen a nemzeti összetartozás napján ilyet csinálnak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató