2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Íme, a TASZ kampányvideója: A gyűlölet kizárólag a kormányoldal felelőssége

A videó alapján a „gyűlölet”, a „durvuló közbeszéd” kizárólag a kormányoldal felelőssége.

 
A Társaság a Szabadságjogokért kampányt indít, hogy az emberek a lehetőségeikhez mérten álljanak ki a gyűlöletkeltő politikai megnyilvánulások ellen – írja a 444. Hozzátették: a szervezet attól tart, hogy a jövő áprilisi választásig tartó kampányidőszakban tovább „durvul a közbeszéd”. Ezért mind több embert szeretnének rávenni, írják, hogy aktivizálódjanak, ne tűrjék el a „gyűlölködést és a kirekesztést”, mert

szerintük aki közömbös marad, az a probléma részévé válik.

A kampány arca Nagy Zsolt színész, az ő főszereplésével készült a fenti videó, a kampányt a 444 médiatámogatóként segíti.

A videó alapján a „gyűlölet”, a „durvuló közbeszéd” kizárólag a kormányoldal felelőssége: Lázár Jánostól, Orbán Viktortól, Kövér Lászlótól és Gulyás Gergelytől hangoznak el idézetek az elmúlt évekből, minden bizonnyal a „gyűlölet és kirekesztés”példájaként. A 444 interjúját a Nagy Zsolttal és Kapronczay Stefániával, a TASZ ügyvezető igazgatójával elolvashatja itt.

Az interjúban Kapronczay Stefánia állítja, 2020-ban „gyűlöletpropaganda indult el a roma magyarok ellen”, idén pedig az LMBTQ emberek ellen. Többek között olyan mély bölcsességek is elhangzanak az interjúban, hogy „a gyűlölet egyáltalán nem oké”, de felteszik azt a kérdést is, hogy „miért nem fér bele Kövér László viselkedéskultúrájába, hogy válaszoljon egy nőnek az Országház folyosóján?”. Ezzel természetesen azt sugallják, hogy a házelnök ezt nem teszi meg.

A 444 egyébként a Nemzeti Összetartozás Napjára időzítette az interjút. A felvezetésben Miklósi Gábor így fogalmaz: „Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja, amit a Fidesz a trianoni békeszerződés aláírására emlékezve tett meg 2010-ben az államhatárok feletti egységes magyar nemzet közösségi összetartozásának ünnepévé. Csak sajnos közben az eleve is megosztott magyar társadalom nagy részben épp a politikai és a kormány által mesterségesen is szított idegenellenes gyűlöletkeltés hatására tovább polarizálódott. Nemzeti összetartozásról a határokon belül sem lehet már beszélni” – jelenti ki.

 

 

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató