2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrev: „Magyarországon emberek haltak bele abba, hogy nincsen szabad sajtó”

Dobrev Klára nem akar árkokat betemetni, de várja már a koalíciós kormányzást, és ősszel árnyékkormányt hirdetne. Ellenzéki vetélytársait nem kritizálja, bár amikor azt mondja, erő és kompetencia is kell a kormányzáshoz, érteni, mire céloz - írja a Szabadeurópa.

Nem csak korrupció volt, hanem az államot rabolták el, a törvényhozást rabolták el, az alkotmányunkat rabolták el. Nem lesz béke addig Magyarországon, amíg nincs igazság. Ha ebben nem tudunk rendet rakni, akkor nem fogunk tudni sikeresen kormányozni

- kezdte az interjút Dobrev.

Gyurcsány felesége elmondta, hogy az előválasztás után fognak megállapodni, hogyan osszák el a listákat. 

Szerinte a Gyurcsány-kérdés már "lejárt lemez", nem érdekli az ellenzéki választókat, sem a bizonytalanokat. A bolgár tehén hozzátette, hogy az elmúlt években Orbán Viktor is pánikba esve fuldoklott, láttuk ennek a következményét: pl. a 30 000 elhunytat a koronavírus-járvány alatt.

Elmondta: A Fidesz elitista, urizáló réteget hozott létre a Fidesz, amiben nagyon kevesen vannak - így folytatta:

Diktatúrát épített a Fidesz, olyat, ami Észak-Koreában van. Amilyen Putyinnál van, amilyen Erdogannál régóta van. Mi úgy gondoljuk, hogy egy szabad médiával, szabad bírósággal rendelkező demokratikus országban kell élni.

Dobrev kitért a külpolitikára is.

Azt mondta, hogy vannak idők a politikában, amikor nyugodt munkára van szükség.

Biden sem a gyújtóhangú beszédeiről híres. Megbízható ember, akire az ember ránéz, meghallgatja és látja, hogy alapos megfontolás után hoz döntéseket. Merkel is ilyen poliitkus volt hosszú éveken keresztül...

- fogalmazott Gyurcsány felesége.

Az is kiderült az interjúból, hogy Dobrev nem adott volna díszpolgári címet Tarlós Istvánnak. Szerinte a Fidesz csak abból értett, ha valaki erővel lépett fel velük szemben.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató