2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Egyre nagyobb szarban Karácsony: Gondok vannak a hülyegyerek adjunktusi kinevezésével is

A szóban forgó állás betöltéséhez két nyelvvizsgát kellett volna bemutatnia.

 
Az akkor hatályos szabályzat alapján Karácsony Gergely nem lehetett volna 2008 és 2012 között adjunktus a Corvinus Politikatudományi Tanszékén – számolt be a Magyar Nemzet. A lap információi szerint ugyanis a szóban forgó állás betöltéséhez a tanársegédi kinevezés feltételeinek teljesítése mellett egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói ismeretére is szüksége lett volna a főpolgármesternek.

Már tanársegéd sem lehetett volna 

Mint arról korábban mi is írtunk, a nyelvvizsga hiánya miatt nem lehetett volna tanársegéd sem Karácsony Gergely. A követelmény ugyanis „legalább egy nyelv C típusú nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű állami oklevéllel bizonyított ismerete” volt többek között. Ilyen típusú nyelvvizsgával pedig a főpolgármester akkor nem rendelkezett, állítása szerint utoljára 2000-ben a Corvinus egyetemi nyelvi lektorátusán szerzett a nyelvtudását igazoló bizonyítványt, amely azonban nem jelent azonos szintet egy „C” típusú nyelvvizsgával.

Karácsony Gergely angol nyelvtudásával kapcsolatos botrány akkor robbant ki, amikor a főpolgármesternek bocsánatot kellett kérnie, amiért a The Economistnek adott interjújában Orbán Viktor testalkatán gúnyolódott. Ezt követően témává vált, hogy Karácsony milyen szinten tud angolul beszélni.

Tovább dagad a botrány

Az incidens után több kellemetlen helyzete is volt az ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek. Előkerült egy videófelvétel, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszternek kellett tolmácsolnia számára egy diplomáciai eseményen. Legutóbb akkor került kínos helyzetbe a politikus, amikor a Fudan Egyetem elleni tüntetés után a Deutsche Welle riportere kérdezte őt angolul, amelyre nem tudott válaszolni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató