2021. június 21. - Alajos, Leila
EUR : 355.38
USD : 298.31
Időjárás ikon31°21°

Karácsony nekiment Kínának: Felszólítja az elnököt, hogy nem fog megépülni az egyetem

Elképesztő.

Vasárnap korán reggel, Karácsony Gergely nekiment Kínának Facebookon. Felszólítja a kínai elnököt, ezt még az USA is megirigyelheti. Így kelt fel ma Gergő:

 

Felkérem az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, tegyük együtt világossá, írjuk meg közösen hivatalos levélben Kína elnökének, egyben a Kínai Kommunista Párt főtitkárának, valamint a kínai miniszterelnöknek: 2022-ben a kormányváltás után, bármelyikünk is vezeti az új kormányt, nem épül meg a kínai kommunista egyetem Budapesten, megépül viszont a Diákváros, és nem kérünk, nem akarunk több mint 500 milliárd adósságot Kínától. Bár a kormány meghátrálásba, ködösítésbe kezdett az ügyben, ismerjük őket, ezért holnap elkezdem az egyeztetést Dobrev Klárával, Jakab Péterrel, Fekete-Győr Andrással, Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel a közös kiállásról.


Megtisztelt az a sok ezer ember, akik eljöttek a szombati tüntetésre. Nem csak a kínai kommunista egyetem ellen és a Diákvárosért tüntettünk. De kiálltunk sok milliárd forintny közpénz lenyúlása ellen. Kiálltunk Magyarország szuverenitásának sunyi kiárusítása ellen. Vagyis nem a kínai emberek ellen, hanem a saját hazánkért, a saját önbecsülésünkért álltunk ki. És tiltakoztunk és tiltakozni is fogunk nem csak Budapest újabb megbüntetése ellen, de azért is, hogy senki, de senki ne herdálhassa el a vidéki magyar fiatalok boldogulásának esélyét.
Köszönöm még egyszer mindenkinek, felemelő volt. Folytatása következik…

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató