2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Még júliusban is korlátozások között élhetnek a „különutas” svédek

BezzegSvédországban elhitték, hogy nem kellenek korlátozások, mert az emberek „fegyelmezettek”. Aztán valahogy mégiscsak rájöttek, hogy nem akkora buli ez a vírus, úgyhogy amikor mi már nyitunk, ők még korlátozások közepette élik az életüket.

A világon mindenhol korlátozásokkal igyekezték lassítani a járvány terjedését, Svédország azonban különutas járványkezelést alkalmazott. A szabályok helyett tanácsokat osztogattak, és az emberek felelősségérzetére alapoztak. Persze idővel rájöttek, hogy ez egy baromság, és túl sok a halott, mégiscsak kellene tenni valamit. Svédország csak az idejét vesztegette azzal, hogy elbagatellizálta a járványkezelést, ugyanis amíg hazánkban már szinte teljes életet élhetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, addig a svédeknek a nyaruk is rámegy majd a lépcsőzetes nyitásra.

A stockholmi vezetés egy ötlépcsős program keretében kívánja leépíteni a korlátozásokat a nyár folyamán.


Az első intézkedések között szerepel, hogy keddtől engedélyezik a nyolc főt meghaladó társasági összejöveteleket, illetve rendezvényeket.
Beltéren legfeljebb ötven, szabad levegőn pedig ötszáz vendéget, illetve nézőt engedélyeznek. Szabadtéri sportrendezvényeken maximum 150-en vehetnek részt.
Az éttermek két órával tovább, este fél tizenegyig tarthatnak nyitva, de egy asztalnál legfeljebb négyen foglalhatnak helyet. A kormány tervei szerint amennyiben a járványügyi helyzet kedvezően alakul, a lazítások második körét július 1-jén jelenthetik be.

Mindeközben egyébként a svéd parlament alkotmányügyi bizottsága mondta ki, hogy

Svédország balközép kisebbségi kormánya több vonatkozásban is kudarcot vallott a koronavírus-járvány kezelésében.

A kormány túl lassú volt a tesztelési és a fertőzési láncolatok nyomon követésében, csődöt mondott az idősek védelmét illetően, és nem tudta egyértelműen elhatárolni az országos és a helyi hatóságok hatásköreit.

De beszélhetünk a finoman szólva is diktatórikus vakcinázási módszerükről is, az oltásra jelentkezők ugyanis nem tudhatják meg, hogy milyen típusú vakcinát kapnak, amikor elmennek az oltópontra.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató