2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Pentagon nem hajlandó kitűzni a szivárványzászlót

A Pride hónap keretében az Amerikai Egyesült Államok szövetségi intézményeire és nagykövetségeire sorra kerül ki a szivárványzászló a Védelmi Minisztérium máshogy vélekedik.



A minisztérium székhelye, a Pentagon ugyanis meg kívánja tartani az előző elnök, Donald J. Trump által bevezetett intézkedést, miszerint nem loboghat szivárványzászló a fent nevezett intézményeken. Trump védelmi minisztere, Mark Esper 2020-ban úgy vélekedett egy, a minisztériumi munkatársaknak eljuttatott levélben, hogy a zászló “megosztó.”

A minisztérium jelenlegő sajtószóvivője, John Kirby közleményben nyomatékosította, hogy a tavalyi eljárás az idei évre is vonatkozik, azaz az Amerikai Egyesült Államok és a minisztérium zászlóit leszámítva más zászló nem helyezhető ki az épületre – és ezalól a szivárványzászló sem kivétel, még a júniusi Pride Hónap idején sem.

“Szeretném hangsúlyozni, hogy ez egyáltalán nem az LMBTQ emberek iránti tisztelet és megbecsülés hiányát jelenti, mindazokét, akik egyenruhában, vagy anélkül szolgálnak nálunk. Büszkék vagyunk rájuk”

– mondta Kirby, hozzátéve, hogy a szivárványzászló tiltása nem kifejezetten a zászlónak szól, hanem annak, hogy egy zászlóval sem kívánnak kivételt tenni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató