2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ferenc, a kamu pápa azért nem találkozik Orbánnal, mert nem kedveli a nacionalizmust

Legalábbis a lengyel lapokban erről írnak.


A lengyel újságokban olvasható cikkek szerint Ferenc pápa azért nem akar találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, mert nem tetszik neki a magyar kormányfő menekültpolitikája.

Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében érkezik Magyarországra, illetve Budapestre szeptember 12-én. Eddig azt feltételezték, hogy a pápa azért nem kíván találkozni sem Orbánnal, sem Áder János köztársasági elnökkel, mert nincs elég ideje. A lengyel wPolityce Vatikán-szakértője szerint azonban arról írt, hogy

„Ferenc pápa nem kedveli a szűklátókörű, extremista, agresszív nacionalizmust.”

Ez a lap arról is ír, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Erdő Péter bíboros a Vatikánba utaztak, hogy meggyőzzék a pápát, maradjon hosszabb ideig Budapesten, és legalább az egyik kormánytaggal találkozzon.

A cikk szerint a pápa még nem hozta meg a végső döntést a kérdésben.

A szintén lengyel Gazeta pedig arról ír, hogy a választások előtt óriási pofon lenne Orbánnak, hogy a pápa nem akar vele találkozni. De a pápa állítólag a választások közelsége miatt sem preferálja a találkozót, mondván, nem akarja befolyásolni a politikai erőviszonyokat.

A látogatásnak egyébként összesen három cikket szenteltek, abban pedig mindhárom írás egyetértett, hogy a magyar kormánynak különösen kínos, hogy a pápa Magyarországon mindössze 3 órát tervez eltölteni, miközben a szomszédos Szlovákiában három napig marad.- görgették a hisztit a vadliberális lapok.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató