2021. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 350.14
USD : 289.11
Időjárás ikon25°12°

Giorgia Meloni: "A határok identitást adnak a népeknek"

A 21. század Európájáról szóló konferenciasorozatot kezdett a 21. Század Intézet és Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő. A sorozat második konferenciáján a jobboldal európai összefogásáról és értékfelfogásáról beszéltek az előadók, köztük Giorgia Meloni az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád elnöke, a harmadik legerősebb olasz párt, az Olaszország Testvérei vezetője.


 
Giorgia Meloni elmondta, fontosnak tartja, hogy a jobboldali erők központibb szerepet játszhassanak az európai politikában. Szerinte mindenek előtt meg kell határozni, hogy az európai emberek miként is vélekednek az integrációs folyamatokról és rá kell mutatni arra, hogy mi nem működik a mai Európai Unióban.

„Teljes mértékben egyetértek a kezdeményezés céljával, és akárcsak önöknek, nekem is meggyőződésem, hogy a jobboldali nemzeti konzervatív politika alapjainak megszilárdítása és a közös kulturális hátország kiszélesítése, megerősítése a legjobb módja annak, hogy erőteljesebben tudjunk válaszolni a mai világ kihívásaira.”


 
A politikus azt is elmondta, hogy az Egyesült Európa eszméje régi keletű, és gyökerei három történelmi helyszínről erednek, ezek pedig Athén, Róma és Jeruzsálem. A kereszténység teremtett egyfajta egységet Európában, Brüsszelnek már csak ezért is el kellene ismernie az integráció keresztény gyökereit. Semmilyen politikai vállalkozás nem lehet tartós, ha nincs a résztvevőkben valami közös, amit mindannyian átéreznek.

„Meggyőződésem, hogy az európaiak akkor érezhetik át, hogy a jövőjük közös, ha közös identitásukban is megerősödnek. Az Európai Unió mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a közös identitást meggyengítse.”


Véleménye szerint az úgynevezett Európa-pártiak úgy tesznek, mintha nem hallanák sok európai polgár bíráló szavait. Egyre több szuverenitást ruháznának át a tagállamok felől Brüsszelre, ha pedig valaki ellenzi ezt az egyirányú folyamatot, azt azon nyomban Európa-ellenesnek minősítik. Ma ez az ideológia vezérli az unió intézményeit, társadalomképe pedig az individualizmust helyezi előtérbe.
 

„A tömeges migrációval szemben mutatott tehetetlenség ezer ellentmondás megnyilvánulása volt. Véleményem szerint a határok identitást adnak a népeknek, amelyből jogok és kötelezettségek következnek.”

Az Európai Uniónak meg kell védenie külső határait, és nem kényszerítheti állampolgárait arra, hogy illegális bevándorlók tömegeit fogadják be. Szolidaritásunkra csak azok tarthatnak igényt, akik csakugyan háborúk és üldöztetés elől menekülnek – emelte ki a politikus.
 
Azt is komoly problémának tartja, hogy Európa-szerte a baloldali pártok ahelyett, hogy az egyre öregedő és demográfiai válsággal küzdő kontinensen a születésszám emelésén fáradoznának, olyan elméleteket gyártanak, amelyek aláássák a természetes családot, társadalmunk alappillérét és tagadják a férfiak és nők közötti természetes különbségeket.
Giorgia Meloni előadása végén azt hangsúlyozta, hogy az európai jobboldalnak képesnek kell lennie megtalálni a középutat a kritikátlan nemzetállamellenes Európa-pártiság és a minden európai értéket tagadó Európa-ellenesség között. Elsődleges célnak azt nevezte, hogy újrafogalmazzák az Európai Unió hatáskörét.
 

Forrás: Hirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató