2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Két román játékos kihagyta a BLM-térdelést az angolok elleni felkészülési meccsen

A szurkolóknak sem tetszett a térdelés, hangosan fújoltak.

A román futballista, Nicolae Stanciu nem (BLM-)térdelt az angliai felkészülési mérkőzés kezdete előtt.

Ő szolidaritását fejezte ki a prágai csapattársával, Ondřej Kúdelával, aki tízmeccses büntetést kapott az UEFA-tól, mert állítólag rasszista jelzőkkel illette ellenfelét, a Rangers játékosát, Glen Kamarát.

A middlesbrough-i találkozó kezdete előtt 20 játékos térdelt a gyepen, csak Stanciu és egy másik román labdarúgó, Ionut Nedelcearu maradt talpon.

"Azért tettem, hogy szolidaritásomat fejezzem ki Kudela felé, aki a csapattársam. Tízmeccses büntetést kapott bizonyítékok nélkül. Nem hiszem, hogy a térdelés a megoldás" - mondta a 28 éves középpályás.



Áprilisban az UEFA  Fegyelmi Bizottsága megbüntette Kudelát az Európai Liga nyolcaddöntőjének glasgow-i visszavágójának 87. percében történt incidens miatt. A cseh játékos "ÁLLÍTÓLAG" sértő megjegyzésekett tett a színesbőrű Kamarára.

Annyit lehetett látni, hogy a cseh játékos súgott valamit a Rangers középpályásának, ezután Kamara azzal vádolta ellenfelét, hogy majomnak hívta. Kúdela elismerte, hogy vulgárisan odaszólt a "finn" játékosnak, de a rasszista sértést kezdettől fogva tagadja.

A fellebbviteli bizottság helybenhagyta a fegyelmi ítéletet, de az Európa-bajnokságról lemaradó játékos jogiképviselője a laanneanne-i Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató