2021. június 13. - Anett, Antal
EUR : 346.08
USD : 284.44
Időjárás ikon27°17°

Verekedés volt Jászapátiban, a fideszes Pócs Jánost megfenyegették, egy bulizó zenészt elvittek a rendőrök

Több száz fős buli volt vasárnap este Jászapátiban egy a környéken ismert mulatós zenésznél, a szomszédok jelezték, hogy zavarja őket a hangoskodás, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost is segítségül hívták, aki fokozottabb rendőri intézkedést kért, mert az egyik szomszédot megverték. Pócs szerint a zenész, akit tudomása szerint a rendőrök elvittek, meg is fenyegette őt.

 


 

Pócs János hétfőn dél körül posztolt egy fotót a Facebookra, mellé pedig azt írta, hogy egy Jászapátiban ismert mulatós zenész megfenyegette őt, de a képviselő jelezte neki a Facebookon: „Várlak, de várnak még rád máshol is!”, utalva arra, hogy az illetőt elvitték a rendőrök a nagyszabású vasárnap esti intézkedés során.

Pócs János a Telexnek azt mondta, a zenész és családja nagyszabású bulit rendezett Jászapátiban, mert az egyik gyerek elsőáldozását ünnepelték. Pócs szerint mintegy kétszáz vendég volt a buliban, „az ország minden pontjáról érkeztek a emberek, lakodalom méretű bulit csaptak”. Még az esti órákban is tombolt a zene, így az egyik szomszéd kérte, hogy vegyék lejjebb a hangerőt. Ezután Pócs szerint a buli résztvevői utánamentek a reklamáló szomszédnak, és a házában vagy az udvarán meg is verték. Pócs azt mondta,

súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a szomszéd, akit mentő vitt el a helyszínről.
A szomszédok Pócsot is segítségül hívták, aki ki is ment a helyszínre, és ő is szólt a rendőrségnek, fokozottabb intézkedést kért. „Ha valaki a segítségemet kéri, akkor az a dolgom, hogy odamenjek, és segítsek” – mondta a Telexnek a képviselő, aki korábban Jászapáti polgármestere is volt. Beszélt arról is, hogy először csak egy kisebb rendőri egység érkezett, aztán később még több, 60-80 rendőr jött a helyszínre. Pócs arról is beszélt, hogy egy „hírhedt” helyi csapatról van szó, évekre nyúlik vissza a konfliktus a helyiek és a társaság között. A képviselő azt mondta, a zenész megfenyegette őt, amikor a helyszínre érkezett. Ráadásul nem először kapott tőle fenyegető üzenetet.

Azért küldhettek neki fenyegető üzenetet, mert „valószínűleg tudták, hogy nekem is szerepem volt abban, hogy ilyen nagy erőkkel vonult a helyszínre a rendőrség”. Azt is mondta, próbálta kérni az utcán összegyűlt nagyobb tömeget, hogy ne avatkozzanak bele az ügybe, maradjanak nyugodtak, hagyják a rendőrségre a dolgot. Pócs szerint a zenész a fenyegető üzenetben jelezte neki, hogy „ő lesz a következő”, de „nem baj az, jeleztem neki, hogy nem félek. Nem első alkalommal volt ilyen üzenet.” Pócs szerint az illető az „alvilághoz tartozik, és próbálja félelemben tartani a lakosságot”. A képviselő még azt is mondta, hogy amikor tud, személyesen is jelen van a konfliktusoknál, és „ez bizonyára nem tetszik” az illetőnek.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató