2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Bayer Zsolt szerint ha a pápa nem akar Orbánnal találkozni, akkor meg kell kérni, hogy ne jöjjön

A publicista a Hír TV műsorában fejtette ki, milyen kötelezettségei vannak egy pápának.

A Hír TV Sajtóklub című műsorában is a Budapestre érkező Ferenc pápa volt a téma, miután lengyel lapok elterjesztették, hogy a katolikus egyházfő állítólag sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem Áder János köztársasági elnökkel nem akar találkozni. (A külföldi hírekben a magyar kormány menekültpolitikáját nevezik meg ennek okaként.)

Bayer Zsolt publicista komoly problémaként éli ezt meg, és egy hosszabb monológban ki is fejtette, mit gondol erről. Bayer szerint ha a pápa sem a Vatikán államfőjeként, és sem a katolikus egyház fejeként nem kíván találkozni magyar kormánytagokkal, akkor elmondható, hogy nem teljesíti a munkaköri kötelességét.

ugyanis neki, mint a katolikus egyház fejének első számú munkaköri kötelessége, hogy a vélt vagy valós bűnösökkel azonnal találkozzon, és minél nagyobb bűnös valaki, a pápának annál inkább befogadóan kell viszonyulni hozzá, me' ez a melója. Na, most akár ebben a minőségében, akár abban a minőségében tagadja ezt meg, nem olyan bonyolult: Meg kell kérni, hogy ne jöjjön ide

– vezette le a műsorban Bayer.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint a pápa keresztényellenes magatartást folytat, mellyel súlyos kárt okoz a keresztény világnak.

Ferenc pápa a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus keretében látogat Budapestre.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató