2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az írek már az UEFA-hoz rohantak, hogy büntessék meg Magyarországot

Ezt írják a lapok Írországban a 0-0-ra végződő keddi felkészülési mérkőzést követően.

A lefújást követően az ír televíziós csatorna, az RTE a 29 éves Shane Duffyt választotta a mérkőzés legjobbjának, miután több fontos szerelést is bemutatott a magyarok helyzeteinél. A Premier League-ben szereplő Brighton védője így értékelte a találkozót: “Természetesen fontos meccs volt ez Írország számára, minden meccs az. Nagyon örültem, hogy újra pályára léphettem, és egy újabb pozitív eredményt értünk el – azon vagyunk, hogy ez a sorozat minél tovább tartson, ebben kell hinnünk. Ez egy újabb veretlen meccs, szóval megpróbálunk erre építeni.”

Duffyt is megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy a magyar szurkolók kifütyülték az ír csapatot a kezdés előtti letérdelésnél.

– Mindenki számára nehéz időszak ez. Megvan az álláspontunk ezzel kapcsolatban, és nemzetként úgy döntöttünk, hogy letérdelünk és ehhez tartjuk magunkat. Mindenkinek megvan a véleménye, de remélhetőleg jól döntöttünk – idézi a the42.ie a védőt.

Az esettel kapcsolatban a kedd este debütáló Chiedozie Ogbene már sokkal keményebb hangot ütött meg és felszólította az Európai Labdarúgó Szövetséget, hogy tegyen lépéseket Magyarország ellen, amiért a közönség kifütyülte az íreket.



– Nyilvánvalóan csalódott voltam, mert mindannyian különböző történeteken és különböző történelmen megyünk keresztül az életünkben. Ez olyasmi, ami ellen a feketék évek óta küzdenek – a diszkrimináció és a rasszizmus, ennek nincs helye semmilyen sportban, semmilyen helyen. Eléggé csalódott voltam emiatt, de erősek maradtunk, és nagyon boldog vagyok, hogy csapatként letérdeltünk, hogy megmutassuk a szolidaritásunkat.

ÚGY ÉRZEM, HOGY A MI CSAPATUNK SOKSZÍNŰ, ÉS MINDENKI EGYÜTT VAN, REMÉLJÜK, HOGY AZ UEFA SZIGORÚBB LÉPÉSEKET TESZ, ÉS MEGOLDÁST TALÁL.


Nehéz feladat, mert ez már évek óta tart, nem fogunk egyik napról a másikra eredményt vagy megoldást találni. Nagyon örülök, hogy továbbra is megmutatjuk, mennyire fontos, hogy mindenkit olyannak fogadjunk el, amilyen, és csak neveljük az embereket, és nagyon büszke vagyok a csapatra – tette hozzá a nigériai születésű Ogbene, aki elismerte, hogy a hazai szurkolók fújolásai miatt nagyon remélte, hogy lehetőséget kap és csak azért is gólt szerez a magyar drukkerek előtt.

Forrás: Csakfoci.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató