2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Macron a pofonról: Az erőszak nem fog megállítani

A történteket a teljes francia pártpaletta elítélte, Jean Castex francia miniszterelnök a demokrácia elleni támadásnak nevezte az incidenst.

 


Amint arról korábban beszámoltunk, hatalmas pofont kevert le egy férfi a francia elnöknek. Az interneten keringő videófelvétel tanulsága szerint egy Valence-ben tett látogatása során sétált oda kordon előtt álló emberekhez, hogy üdvözölje őket, ekkor azonban valaki a tömegből egy óriási pofont adott neki. Az őt kísérő biztonságiak gyorsan az elnök és a férfi közé vetették magukat. A pofozkodót és egy másik férfit sajtójelentések szerint őrizetbe vették.

Az esettel kapcsolatban két embert vettek őrizetbe – számolt be a BFM francia tévécsatorna és az RMC rádióadó. Macron elszigetelt eseménynek nevezte a pofont, és relativizálta jelentőségét.

„Nem szabad hagynunk, hogy szélsőségesen erőszakos emberek vegyék át a nyilvános vitát, nem érdemlik meg”

– hangsúlyozta

a Le Dauphiné Libéré című regionális napilapnak. Hozzátette: az efféle erőszak nem fogja megállítani őt – tudósít az MTI.

Jean Castex francia miniszterelnök a demokrácia elleni támadásnak nevezte az incidenst. A történteket a teljes francia pártpaletta elítélte. Marine Le Pen, a radikális jobboldal vezetője hangsúlyozta: egy demokráciában megengedhetetlenek az ilyen incidensek. Jean-Luc Mélenchon radikális baloldali pártelnök is szolidaritásáról biztosította az államfőt.    

Nem ez volt az első alkalom, hogy inzultálták Macront: 2016-ban – még gazdasági miniszterként – tojással dobálták meg radikális baloldali szakszervezeti tagok egy munkaügyi reformok miatt indított sztrájk során. Két évvel később a kormányellenes, úgynevezett „sárgamellényes” tüntetők kifütyülték és kellemetlen kérdésekkel bombázták az elnököt.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató