2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Obama: A demokrácia lebontása lépések sorozata, ahogy azt Magyarországon is láthattuk

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke interjút adott a CNN-nek, amelyben aggasztónak tartotta, hogy a Republikánus Párt ma úgy gondolkodik a demokráciáról, ami öt éve elfogadhatatlan lett volna. Obama azt mondta,



Fel kell ismerni, hogy az út a nem-demokratikus Amerika felé nem egy nagy durranás lesz, hanem lépések sorozata, ahogy azt Magyarországon és Lengyelországban láthattuk.

Obama interjúja azért volt időszerű, mert a Szenátus két szakbizottsága hamarosan közzéteszi a jelentéseit a Capitoliumot ért január hatodikai támadásról. A támadásban öt ember meghalt, miközben Donald Trump hívei lerohanták az amerikai törvényhozást. Ennek az egyik mozgatórugója az volt, hogy Trump folyamatosan arról beszélt – mindenféle bizonyíték nélkül -, hogy csalások és problémák voltak a választással, amelyen Joe Biden legyőzte őt.

Obama most azt mondja, hogy a megválasztott Kongresszus egy része hajlandó elfogadni ezeket az állításokat. A volt elnök szerint a támadás után több republikánus politikus is elítélően beszélt, de aztán egy csapásra visszarendeződtek a párt mögé, és nem beszéltek erről többet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató