2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

3200 magyar rendőr készül az Európa-bajnokságra

A torna végéig fenntartják a megerősített rendőri jelenlétet, ellenőrizni fogják a szórakozóhelyeket is.

Négyszáz rendőr huszonnégy órában, 3200 pedig szolgálati időben biztosítja majd a labdarúgó-Európa-bajnokságot – írja a Magyar Nemzet.



A cikk szerint a rendőrök csütörtöktől lesznek bevetésre készen 15 budapesti, Pest és Fejér megyei helyszínen, és egy hónapig, az Eb-döntőig tart a vezénylésük. Budapesten az utolsó meccs egy nyolcaddöntő lesz a Puskás Arénában június 27-én, de a rendőrség szerint indokolt a torna végéig fenntartani a megerősített rendőri jelenlétet. Azzal indokolták ezt, hogy a szurkolói zónákban több ezren fogják nézni a meccseket, és azt is biztosítani kell.

A Magyar Nemzet szerint a kiemelt eseményeknél – a magyar válogatott két csoportmérkőzésénél – mind a 3200 rendőr szolgálatba áll. (Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának harmadik meccse Münchenben lesz.)

Ötszáz különböző rendőrségi járművel vonulhatnak a rendőrök: a járőrautók, a csapatszállító buszok, a vezetési pontok, a videóelemző mikrobuszok mellett tömegoszlató járművek is készenlétben fognak állni. Tizennégy lovas rendőr, valamint 26 járőrkutya is részt vesz a biztosításban.

A cikk szerint a Puskás Arénát az Eb alatt végig lezárják, a pályamunkások, karbantartók is csak rendőri ellenőrzés után léphetnek be a stadion területére.

A rendőrség szerint fennáll a veszélye annak, hogy egyes bűnözői körök a külföldi szurkolók kifosztására készülnek, ezért ellenőrzik a „társszervekkel” a szórakozóhelyeket is, a prostitúcióra, a drogárusításra, a túlszámlázásra és a zsebtolvajlásra is figyelnek.

A Terrorelhárítási Központ vezetője által meg nem erősített sajtóértesülések szerint a Kecskeméten nemrég elfogott, magát iszlamistának tartó fiatal férfi robbantásos merényletet tervezett a Puskás Arénában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató