2021. szeptember 23. - Tekla
EUR : 354.3
USD : 301.92
Időjárás ikon19°

A BLM-térdelés lesz a foci EB legfontosabb témája?

A Telegraph összegyűjtötte, hogy jelen állás szerint mely válogatott térdepel, és melyek nem.A térdepeléspárti országok (betűrend szerint) Anglia, Ausztria, Belgium, Finnország, Franciaország és Wales.

A térdepelésben részt nem vevő országok pedig: Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Spanyolország, Szlovákia és Ukrajna.

A bizonytalan országok között Észak-Macedónia, Olaszország, Portugália, Svájc, Svédország, Törökország tűnik fel.

A lap szerint létezik egy harmadik kategória is, akik időközben változtattak az álláspontjukon. A Bundesliga játékosai például élen járnak Európában a BLM üzenetének népszerűsítésében, de a német válogatott játékosai mégsem térdeltek le a múlt heti barátságos mérkőzés alkalmával. Hollandiában hasonló a helyzet: a játékosok támogatják ugyan a BLM törekvéseit, Grúzia ellen azonban senki sem térdepelt. Skóciában jelenleg is tárgyalások zajlanak erről, a válogatott pedig az aktuális eredmény fényében cselekszik: a selejtezők alkalmával volt térdepelés, a Luxemburg elleni felkészülési meccsen viszont nem.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség közleményt adott ki, hogy a magyar válogatott tagjai nem fognak térdelni, illetve az írek elleni felkészülési mérkőzésen már el is utasították a bohóckodást.

A DK-s Nidermüller, a Momentumos FeGyőr és a Párbeszéd társelnöke már neki is ment a magyar futballistáknak...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató