2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A nyugdíjas katolikus pap „kiegészíti” levelét

Újabb levél érkezett a szerkesztőségünkbe.

Mint ismert, a nyugdíjas katolikus pap Ferenc pápa kapcsán emelte fel a szavát. Ez lett az egyik legolvasottabb cikkünk a napokban...

Most újra billentyűzetet ragadott és kiegészítette az előző írását:

Mindenekelőtt megköszönöm a Vadhajtások szerkesztőinek és olvasóinak az irányomban mutatott nagylelkűségét. 

Engedjék meg, hogy a Miniszterelnök úr és az Államelnök Úr felé kinyilvánított bocsánatkérésemet tartalmazó levél gondolatmenetét – a hozzászólások sok bölcs meglátása és a közben eltelt csaknem egy hét eseményei kapcsán – továbbvigyem.

 
1.) Az egész kérdéskört kipattantó nyugati sajtó bizonyos Pentin úrra hivatkozik. Bár a magyar „katolikus (?)” médiafelületek ezt a Pentin urat ugyanazon „vétke” alapján támadják, amiért a Ferenc pápa viselkedését, kimondott szavait, sok-sok kettősséget tartalmazó megnyilvánulását kifogásoló Müller, Burke, Brandmüller bíborosokat, Vigano érseket, vagy Schneider püspököt. A kétezer éves hit értékeit védők, a II. Vatikáni Zsinat óta „konzervatívnak, vaskalaposnak, merevnek, stb.” vannak nyilvánítva. Pentin úr számtalan kritikus írásában viszont, kellően alátámasztja a benne foglaltak jogosságát és igazságát.

2.) A hír napvilágra kerülése után közel egy hét telt el, mire főpapjaink – előbb rábízva a semmitmondó szószaporítást a Magyar Kurír nevű portál szerkesztőjére – végre megszólaltak. Mindeközben jól tudjuk, hogy diplomáciai erőfeszítések zajlottak a háttérben Erdő bíboros, Semjén miniszter úr és Habsburg nagykövet úr részéről.

3.) Valójában a hír – vagy ahogy mostanában nevezik „álhír” – kipattanása (szerintem) senkit nem ért váratlanul, kb. erre számítottunk Ferenc pápa eddig megismert tevékenysége alapján. Hiteles katolikus orgánumok – vagy akár a blikk-szintű, külhonból hazavergődött éltesebb korú nőszemélyek által szerkesztett pletykarovatok – már régóta hangsúlyozzák: ebből baj lesz… – Valljuk be: baj van!!!

4.) Ferenc pápa „fan”-jai ugyanazt a kettős mércét alkalmazzák, amelyet a napi politikából jól ismerünk. Ők nyugodtan hordhattak össze kígyót-békát XVI. Benedek pápára (különösen, amikor a régi latin rítus végzését szabad választás útjára terelte…) – ám most nem érheti kritika Ferenc pápát, aki az egyházi tanítást minden normalitást félretéve liberalizálja (sok esetben meghamisítja).

5.) A migránskérdést, a klímavonatkozásokat, stb. kizárólag azon a nézőponton belül szemléli, ahogyan azt a világot tönkretenni igyekvők akarják és elvárják tőle. Nem gondolom, hogy a Vatikánban ne lenne olyan, aki részletesen tájékoztatná a valóságról – azaz – bizony, nagyon is a saját akarata szerint cselekszik (akár úgy is, hogy nem hajlandó találkozni egy ország Miniszterelnökével és Államelnökével). Sajnos (!) nem egy demens vénember, hanem egy megvásárolt, megzsarolható, túlságosan is okos ember (v.ö.: az argentin junta-val való kapcsolatát, amelynek kimosdatásaként az egyik áldozat, Jálics Ferenc jezsuitát is rávették a ködösítésre – bele is halt).

6.) A Sajtóklub, vagy a Bayer-show adásait nézve maximálisan egyet értettem az ott megszólalókkal – akik akkor még nem tudták, hogy mindez „álhír”. Bayer szerkesztő úr, a mindig higgadt Bencsik főszerkesztő úr szinte látták/láttatták a dolgok mögött azt a valóságot, amelyet az imént, vázlatosan felsoroltam.

 Egy szóval:

nem hiszem el a napvilágot látott „igazolgatások”, korrekciók valóságát, sokkal inkább feltételezem, hogy a várható pápalátogatás keserű szájízt hagy nagyon sokakban.

Azt szeretném ajánlani kedves keresztény honfitársaimnak: igazodjunk Jézus szavához, mely szerint „Mózes tanítószékében farizeusok ülnek; amit tanítanak tegyétek meg, amit cselekszenek azt kerüljétek…” vagyis, ami egyezik a kétezer éves krisztusi tanítással és az Egyháznak a szépséges Európát „felnevelő” értékeivel, azt megtarthatjuk, de amit a tanítószéket bitorlók tesznek, azt messze kerüljük. 

 Az Eucharisztikus Kongresszus egy hetes lelki gazdagodását nem fogja befolyásolni a zárás után esetleg megmaradó keserű szájíz sem. Mi mást tehetnénk, mint Nemzeti Imádságunk első mondatát szakadatlanul ismételjük:

„Isten áldd meg a magyart…!”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató